Με συμμετοχή σκακιστών απ’ όλη την Κρήτη και σημειώνοντας απόλυτη αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία ολοκληρώθηκε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς το χριστουγεννιάτικο τουρνουά Σκακιού του ΟΑΧ.

Η επίσημη ενημέρωση του ΟΑΧ αναφέρει τα εξής:

Με απόλυτη αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία ολοκληρώθηκε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς το χριστουγεννιάτικο τουρνουά Σκακιού που διοργάνωσε ο Ομιλος Αντισφαίρισης Χανίων στις εγκαταστάσεις του.

Σκακιστές, μικροί και μεγάλοι, έμπειροι και πιο άπειροι διαγωνίστηκαν για πέντε ημέρες, μετρώντας τις δυνάμεις τους σε αυτό το ελκυστικό θαυμάσιο άθλημα όπου σε συνδυασμό με το γιορτινό κλίμα των ημερών, δημιουργήθηκε μια πολύ ωραία, μεγάλη παρέα.


Φέτος, το τουρνουά είχε την ιδιαιτερότητα ότι εμπεριείχε σημαντικά έπαθλα, με συνέπεια να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον σκακιστών απ’ όλη την Κρήτη. Αυτός που κέρδισε το μεγάλο έπαθλο των 150 ευρώ ήταν ο Σταύρος Λυράκης από τον ΟΦΗ 2000, ενώ ακολούθησαν ο Στέλιος Βαρδάκης από τον ίδιο σύλλογο και ο Στέλιος Γρηγοράκης από τον Κύδωνα. Στις Γυναίκες, στην 1η θέση αναδείχτηκε η Ασημένια Χατζηπαναγιώτου του Κύδωνα η οποία κέρδισε το έπαθλο των 50 ευρώ.


«Το τουρνουά πήγε εξαιρετικά. Είχαμε τις αναμενόμενες συμμετοχές. Το σημαντικό είναι ότι αυτό το τουρνουά έχει γίνει παράδοση τα τελευταία χρόνια στον Ο.Α. Χανίων. Τα παιδιά πέρασαν πολύ όμορφα, το χάρηκαν μέσα στις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους και ειδικότερα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς… θυσίασαν τα κάλαντα για χάρη των αγώνων! Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες και τους προπονητές για την προσπάθεια που έκαναν και ήρθε εις πέρας αυτό το τουρνουά», σημειώνει η έφορος του τμήματος σκακιού στον Ο.Α. Χανίων, Μαρία Μαραβελάκη.

Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος του τμήματος σκακιού στον Ο.Α. Χανίων, Μανώλης Μιχαηλάκης, τονίζει τα εξής: «Για άλλη μια χρονιά ήταν μια επιτυχημένη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση. Τα παιδιά και οι νέοι βρήκαν την ευκαιρία να ασχοληθούν με το αγαπημένο τους σκάκι. Είχαμε τη συμπαράσταση των γονέων και αναπτύχθηκε ένα πνεύμα το οποίο ήταν χριστουγεννιάτικο, αλλά και αυτό που χαρακτηρίζει το σκάκι. Αυτό μας δίνει δύναμη και ελπίδα ότι στις μελλοντικές εκδηλώσεις του Ομίλου μας θα έχουμε την ίδια επιτυχία. Ευχόμαστε σε όλους καλή χρονιά».

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΝΗΠΙΩΝ

Σημειώνεται επίσης ότι παράλληλα με τα δύο τουρνουά, Α και Β, διεξήχθη ένα ακόμα που αφορά αυτό των νηπίων, με τους πολύ μικρούς σκακιστές να παίζουν μεταξύ τους και να κερδίζουν το θαυμασμό.

Ειδικότερα, οι συμμετοχές είναι οι εξής: Ανδρουλάκη Αναστασία, Αρχοντάκης Γιάννης, Γκέντσης Νικόλας, Δουρμπάκης Ανδρέας, Μανιατάκη Αγάπη, Μανουσάκης Σπύρος, Μαυράκης Θεόδωρος, Μπολουδάκης Γιώργος, Ντερμανάκης Βαγγέλης, Παπαδάκης Νίκος, Τριπολιτσιώτης Γρηγόρης και Φουντουλάκη Ρία.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα σε όλες τις κατηγορίες είναι τα εξής:

• ΓΕΝΙΚΗ

1ος Λυράκης Σταύρος (ΟΦΗ 2000)
2ος Βαρδάκης Στέλιος (ΟΦΗ 2000)
3ος Γρηγοράκης Στέλιος (Κύδων)

• ΓΕΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

1η Χατζηπαναγιώτου Ασημένια (Κύδων)
2η Φανδρίδη Ανδρια (Ο.Α. Χανίων)
3η Τζουγκαράκη Ευσταθία (Κύδων)

• ΓΕΝΙΚΗ ΑΓΟΡΙΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 14 ΕΤΩΝ

1ος Μαρινάκης Χρήστος (Ο.Α. Χανίων)
2ος Παυλουδάκης Βασίλης (Ο.Α. Χανίων)
3ος Βουλγαράκης Γιάννης (Ο.Α. Χανίων)

• ΓΕΝΙΚΗ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 14 ΕΤΩΝ

1η Καντεράκη Μυρτώ (Κύδων)
2η Βακάλη Αθηνά (Κύδων)
3η Γιώτσα Μαριλένα (Κύδων)

• ΓΕΝΙΚΗ ΑΓΟΡΙΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 12 ΕΤΩΝ

1ος Σηφογιαννάκης Ανδρέας (Ο.Α. Χανίων)
2ος Βυζιράκης Σταύρος (Ο.Α. Χανίων)
3ος Μαυρίδης Θάνος (Ο.Α. Χανίων)

• ΓΕΝΙΚΗ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 12 ΕΤΩΝ

1η Αλειφέρη Κατερίνα (Ο.Α. Χανίων)
2η Παυλουδάκη Καλλιόπη (Ο.Α. Χανίων)

• ΓΕΝΙΚΗ ΑΓΟΡΙΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 10 ΕΤΩΝ

1ος Παυλουδάκης Γιώργος (Ο.Α. Χανίων)
2ος Αλειφέρης Γιάννης (Ο.Α. Χανίων)
3ος Χριστοδουλάκης Μιχάλης (Ο.Α. Χανίων)

• ΓΕΝΙΚΗ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 10 ΕΤΩΝ

1η Βακάλη Αριάδνη (Κύδων)

• ΓΕΝΙΚΗ ΑΓΟΡΙΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 8 ΕΤΩΝ

1ος Μαυρίδης Εμμανουήλ (Ο.Α. Χανίων)
2ος Σαμπάνης Θάνος (Ο.Α. Χανίων)
3ος Μελετίου Αρης (Κύδων)

• ΓΕΝΙΚΗ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 8 ΕΤΩΝ

1η Μανιατάκη Μαριλένα (Ο.Α. Χανίων)