"Στο μάτι" έβαλε ένα ζευγάρι μακρυχέρηδων ένα κινητό τηλέφωνο smartphone που ήταν προς πώληση σε κατάστημα ηλεκτρικών ειδών στο κέντρο των Χανίων.

Το ζευγάρι κρατώντας μάλιστα το παιδάκι τους, μπήκε στο κατάστημα ως πελάτες. Ο άντρας μάλιστα, για να "ρίξει στάχτη στα μάτια" αγόρασε κάτι πολύ φτηνό. Ο στόχος τους όμως ήταν άλλος, το κινητό που είχαν δει και περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να αρπάξουν.

Στο βίντεο μάλιστα, φαίνεται ότι έρχονται σε συνεννόηση (0:24) ενώ δείχνουν να κοιτούν και να περιεργάζονται δήθεν από καταναλωτικό ενδιαφέρον, τα εμπορεύματα.

Κάποια στιγμή η γυναίκα αφού τσεκάρει ότι δεν υπάρχει κανείς στο οπτικό της πεδίο, με γρήγορη κίνηση απλώνει το χέρι και παίρνει το κινητό (0:47) και το βάζει στο μπουφάν της, ενώ ο άντρας μόλις αντιλαμβάνεται ότι "αποστολή εξετελέσθη" ρίχνει λίγες κλεφτές ματιές τριγύρω και στη συνέχεια φεύγουν. 

Το τραγικό είναι ότι αυτές τις συνεννοήσεις και την κλοπή την κάνουν μπροστά στα μάτια του παιδιού τους το οποίο η γυναίκα κρατά συνέχεια στην αγκαλιά της ίσως για... ξεκάρφωμα και να μην κινήσει υποψίες. Δεν περνά εύκολα από το μυαλό να τσεκάρεις μια μάνα που κρατά το παιδί στην αγκαλιά της.

Το ζευγάρι νόμιζε ότι δεν έγινε αντιληπτό όμως το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης έχει καταγράψει τα πάντα και με μεγάλη ευκρίνεια τα πρόσωπά τους τα οποία για ευνόητους λόγους έχουμε θολώσει.

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος ζητά από τους δράστες να πάνε στο κατάστημα και να πληρώσουν το κινητό αλλιώς θα κινηθεί με διαφορετικό τρόπο δίνοντας το βίντεο στην αστυνομία.

Δείτε τη στιγμή της κλοπής στο βίντεο που εξασφάλισε το Flashnews.gr