Προφυλακίστηκε ο 34χρονος συνέταιρος του Ιάκωβου Εμμανουήλ, μετά την απολογία του σήμερα το πρωί ενώπιον του ανακριτή.

Υπο δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ο 34χρονος πέρασε σήμερα τις πύλες του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου, όπου αρχικά απολογηθηκε στον ανακριτή και στη συνέχεια οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο οποίος τον έκρινε προφυλακιστέο.

Τι ισχυρίζεται ο 34χρονος

“Ήμουν στο αυτοκινητο μαζί με τη φίλη μου και πηγαίναμε στο εξοχικό της στη Ρογδιά, όταν με πήρε τηλέφωνο ο 25χρονος και μου ζήτησε να συναντηθούμε σε ερημικό δρόμο στο Γάζι”, είπε ο 25χρονος και συνέχισε.

Συναντηθήκαμε εκεί και ο 25χρονος μου είπε να τον ακολουθήσω σε άλλο σημείο. Mπήκα στο αυτοκίνητο της φίλης μου και τον ακολουθήσαμε. Σταμάτησε σε ένα απόμερο σημείο, εγώ βγήκα από το αυτοκίνητο και τον πλησίασα. Εκείνος άνοιξε το πορτ παγκάζ και μέσα ήταν ο Ιάκωβος. Μπήκα στο αυτοκίνητό του και πήγαμε στο σημείο όπου πετάξαμε τον Ιάκωβο. Στη συνέχεια μπήκαμε στο αυτοκίνητο της φίλης μου και φύγαμε”.

Και τρίτος άνδρας μπλεγμένος στη δολοφονία

Έναν τρίτo” άνδρα εμπλέκει στη δολοφονία του Ιάκωβου Εμμενουήλ ο 34χρονος συνέταιρός του. Όπως υποστήριξε στην απολογία του όταν βρέθηκαν οι δυο τους στο αυτοκίνητο του 39χρονου ο 25χρονος του είπε ότι ο ίδιος και ένας μπράβος ο οποίος φορούσε ένα γάντι με σίδερα  τον χτύπησαν  το θύμα για να τον φοβίσουν καθώς είχαν διαφορές όμως η κατάσταση ξέφυγε.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε ο 34 χρονος κάποια από τα χτυπήματα ήταν που επέφεραν τον θάνατο στον άτυχο 34χρονο καθώς όταν τον είδε στο πορτ παγκαζ του αυτοκινήτου ήταν τόσο χτυπημένος που ο αυχένας του είχε διαλυθεί.

Ελεύθερη η 30χρονη, προφυλακιστέος και ο 25χρονος – Δεν καταλαβαίνουν το κίνητρο οι αρχές

Αρκετά κενά παρουσιάζει η απολογία του 25χρονου που κατηγορείται για τη δολοφονία του Ιάκωβου Εμμανουήλ με τις αρχές να μην μπορούν να καταλάβουν καν το κίνητρο.

Ο 25χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος χθες αργά το βράδυ, ενώ στην απολογία του υποστήριξε πως δεν σκότωσε εκείνος τον 39χρονο και πως το θύμα ήταν ζωντανό όταν τον άφησαν στη Ρογδιά

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε τελικά η 30χρονη φίλη του συνέταιρου του 39χρονου. Η γυναίκα υποστήριξε πως δεν ήξερε ότι είχε γίνει έγκλημα και πως αυτό το κατάλαβε από τα λεγόμενα του 25χρονου και του φίλου της όταν μπήκαν στο αυτοκίνητό της, ενώ τόνισε πως δεν μίλησε γιατί φοβόταν πολύ τον φίλο της.

Αξίζει να σημειωθεί πως η δικογραφία είναι τόσο μπερδεμένη που χθες μέχρι τις 11:00 το βράδυ ανακριτής και εισαγγελέας διαφωνούσαν για το αν θα προφυλακιστεί ή όχι η 30χρονη.

Μάλιστα ο είσαγγελέας κάλεσε για δεύτερη φορά στο γραφείο του τους δύο κατηγορούμενους.

Λίγο μετά τις 11:30 το βράδυ τελικά ο 25χρονος οδηγήθηκε στις φυλακές ενώ η 30χρονη αφέθηκε ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της δύο φορές το μήνα και χρηματική εγγύηση 5.000 ευρώ.
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook