Στο πλευρό των ληπτών υπηρεσιών ειδικής αγωγής, των συλλόγους αναπήρων αλλά και των γονέων στέκονται οι θεραπευτές ειδικής αγωγής νομού Ηρακλείου οι οποίοι με ανακοίνωσή τους γνωστοποιούν πως δεν θα υπογράψουν τη σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ στην οποία επιχειρείται οριζόντια περικοπή της δαπάνης για την ειδική αγωγή.

Αναλυτικά στην αακοίνωση αναφέρεται:

"Οι θεραπευτές νομού Ηρακλείου, ενωμένοι κι αποφασισμένοι, αρνούνται να υπογράψουν τη σύμβαση-φάρσα με τον ΕΟΠΥΥ.

Δεδομένου ότι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ-χρήστες των υπηρεσιών Ειδικής Αγωγής (γονείς & παιδιά) κινδυνεύουν να βρεθούν από 26/1/2017 χωρίς κάλυψη της δαπάνης για τις υπηρεσίες αυτές,

Δεδομένου ότι επιχειρείται οριζόντια περικοπή της δαπάνης για την Ειδική Αγωγή,

Δεδομένου ότι επιδιώκουμε, παρόλα αυτά, να αρχίσει μια ουσιαστική διαπραγμάτευση και να συμβάλλουμε στη βελτίωση του πλαισίου παροχής υπηρεσιών Ειδικής Αγωγής,

Καλούμε τους λήπτες υπηρεσιών ειδικής αγωγής, τους συλλόγους αναπήρων, τους γονείς να σταθούν στο πλάι μας!

Διαισθανόμαστε ότι μέρος της ακολουθούμενης τακτικής είναι να µας βάλουν σε αντίθετα στρατόπεδα, όμως είμαστε μαζί σας. Στηρίζουμε εσάς και τα παιδιά σας. Η σχέση µας είναι πρωτίστως θεραπευτική και η διατήρηση αυτής είναι πολύ ζωτική για µας, όχι οικονομικά, αλλά κυρίως ηθικά.

Δικαίως μάχεσθε για την διατήρηση του δικαιώματός σας για κάλυψη των δαπανών ειδικής αγωγής και για τη διατήρηση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών. Είναι αναφαίρετο συνταγματικό σας δικαίωμα. Πρέπει να το διεκδικήσετε και θα σταθούμε κι εμείς δίπλα σας.

Ζητάμε να κατανοήσετε τα εξής: Οι συμβάσεις, έτσι όπως είναι, σε αυτή τη ζοφερή οικονομική κατάσταση, οδηγούν στον αφανισμό µας. Δεν μπορούμε να επωμιστούμε το βάρος διατήρησης των γραφείων µας, όταν τρέχουν οι υποχρεώσεις (φορολογικές, ασφαλιστικές, ενοίκια, κόστος εξυπηρέτησης συμβάσεων, τεχνολογικός εξοπλισμός) περιμένοντας μήνες να εισπράξουμε άγνωστα ποσά λόγω των μεγάλων περικοπών. Δεν μπορεί να αποδέχεσθε την ανέξοδη για το κράτος κοινωνική πολιτική, η οποία στηρίζεται στις πλάτες μιας κατηγορίας επαγγελματιών που θα επωμιστούν όλο το οικονομικό βάρος.

Η ουσία δεν βρίσκεται στο γεγονός ότι πλέον δεν σας ζητούν να πληρώνετε. Η ουσία είναι ότι δεν θα υπάρχουν ειδικοί να παρέχουν τις υπηρεσίες. Η ουσία είναι ότι ο προϋπολογισμός για την ειδική αγωγή έχει μειωθεί στο μισό! ..Το οποίο μεταφράζεται σε αντίστοιχη μείωση στη συχνότητα και κατ’ επέκταση στην ποιότητα και την αποτελεσματικότητα των ήδη εφαρμοζόμενων προγραμμάτων αποκατάστασης.

Σας καλούμε λοιπόν να στηρίξετε την προσπάθεια μας για βιώσιμες και δίκαιες λύσεις στο χώρο της “Ειδικής Αγωγής” και να συνταχθείτε πλάι μας κι όχι απέναντί μας.

ΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Λογοθεραπευτές/Εργοθεραπευτές/Ψυχολόγοι

Νομού Ηρακλείου"