Γυναίκες «εξωτικές», διαφορετικές, γυναίκες που ζουν έντονα με περίσκεψη και αναζητήσεις, αλλά τόσο κοντά μας και μάλλον εξαιρετικά σύγχρονες παρουσιάζει η Δανάη Σκαράκη αρχιτέκτων-μηχανικός και ζωγράφος από χθες στο Μεγάλο Αρσενάλι.

Η έκθεση στήθηκε με την επιμέλεια της δημιουργού και του συντρόφου της ζωής της αρχιτέκτονα Μάριου Νικηφοριάδη  έχει τίτλο «Γυναίκες της Μεσογείου» και σημειολογικά δεν θα μπορούσε να φιλοξενηθεί πουθενά αλλού παρά στο «Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου», που από την ίδρυσή του στοχεύει στην ανάδειξη των σημαντικών πολιτιστικών αγαθών της Μεσογείου. 

Με την παρουσία των Σταύρου Θεοδωράκη, Τάσου Βάμβουκα, Βαρβάρας Περάκη, Νίκου Διακουλάκη, Γιώργου Βαρουδάκη (προέδρου του ΚΑΜ), Αμαλίας Κωτσάκη (που η εξαιρετική της δουλειά στο ΚΑΜ σφράγισε τα πολιτιστικά μας) και πολλών Χανιωτών  φίλων της Δανάης και φιλότεχνων έγιναν τα εγκαίνια τη Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, ενώ η έκθεση θα συνεχιστεί ως και τις 2 Μαρτίου. 

Με ένα εντυπωσιακό παραδοσιακό κέρασμα που ετοίμασε ο Μπάμπης Μαστορίδης της ΝΥΚΤΕΡΙΔΑΣ, και με  συζητήσεις για την πολιτική, την τέχνη, τα δημοτικά και τα πολιτιστικά, κύλησε η όμορφη βραδιά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook