Εν όψει της 82ης επετείου για τη μάχη της Κρήτης, η περιφερειακή ενότητα Χανίων και ο δήμος Αποκορώνου διοργανώνουν έκθεση με τίτλο «Μάχη της Κρήτης». Στην έκθεση θα γίνει μία αναδρομή στα γεγονότα της εποχής μέσα από την προβολή αδημοσίευτων φωτογραφιών του Δημήτρη Σκαρτσιλάκη. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Νερόμυλο Καλυβών, στην κεντρική πλατεία, με ημερομηνία εγκαινίων την Κυριακή 14 Μαΐου 2023 και ώρα 18:30. Θα παραμείνει ανοικτή στο κοινό έως την Κυριακή 28 Μαίου 2023, με ώρες λειτουργίας 10.00-13.00 και 17.00-20.00 και με είσοδο ελεύθερη.

Σε πρόσκληση που αποστέλλει ο δήμος Αποκορώνου, ενημερώνοντας για την εκδήλωση, αναφέρεται:

«Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 82η επέτειο της Μάχης της Κρήτης, η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και ο Δήμος Αποκορώνου σας προσκαλούν στην Έκθεση «Μάχη της Κρήτης» του Συλλόγου Διατήρησης Μνήμης της Μάχης της Κρήτης και της Αντίστασης, η αποτελεί μια αναδρομή στα γεγονότα της εποχής, μέσα από αδημοσίευτες φωτογραφίες του αρχείου του Δημήτρη Σκαρτσιλάκη. Πέρυσι η έκθεση είχε φιλοξενηθεί στο Μεγάλο Αρσενάλι, όπου την επισκέφθηκαν χιλιάδες Χανιώτες, Έλληνες και ξένοι επισκέπτες, και αναμένεται να κινήσει αντίστοιχο ενδιαφέρον και φέτος. Φέτος η έκθεση φιλοξενείται στον Νερόμυλο Καλυβών (έναντι του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής) στην κεντρική πλατεία των Καλυβών.

            Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα γίνουν την Κυριακή 14 Μαΐου 2023 και ώρα 18.30. Στο πλαίσιο της σχετικής εκδήλωσης οι διοργανωτές θα απευθύνουν σύντομο χαιρετισμό, ενώ θα ακολουθήσει εισήγηση του επιμελητή της έκθεσης, Δημήτρη Σκαρτσιλάκη, συλλέκτη, ιστοριοδίφη. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή στο κοινό έως την Κυριακή 28 Μαίου 2023, με ώρες λειτουργίας 10.00-13.00 και 17.00-20.00. Η είσοδος είναι ελεύθερη και υπάρχει δυνατότητα για οργανωμένες ξεναγήσεις, μετά από συνεννόηση στο τηλέφωνο 697441517. Σας περιμένουμε!»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook