Η έκπληξη και η ανησυχία του αδελφού του

 

Εισόδημα και σε… νεκρούς εφευρίσκει ο νέος ασφαλιστικός φορέας της χώρας, ο ΕΦΚΑ, καθώς πριν από μερικές ημέρες εστάλη ειδοποιητήριο σε πρόσωπο που έχει φύγει από τη ζωή εδώ και 16 χρόνια, και συγκεκριμένα από τον Νοέμβριο του 2001.

Όπως τόνισε στην εφημερίδα «Πατρίς» ο 50χρονος αδελφός του προσώπου, Β.Α., ο οποίος κατοικεί σε κοινότητα του δήμου Ανδρίτσαινας -Κρεστένων, στα χέρια του έφτασε ειδοποιητήριο πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών ύψους 86,98 ευρώ για τον αδελφό του, και μάλιστα του εμφανίζει φορολογητέο εισόδημα 410,26 ευρώ!

Την αρχική έκπληξη διαδέχθηκε ανησυχία μήπως το ΑΦΜ του εκλιπόντος έχει υποκλαπεί και χρησιμοποιείται παράνομα από άλλους.

«Τον φάκελο μου τον έδωσε ένας εξάδελφός μου που έχει το ίδιο όνομα με τον θανόντα αδελφό μου, όταν αντιλήφθηκε ότι είναι άλλο το πατρώνυμο. Έμεινα έκπληκτος και φοβήθηκα μήπως έχει χρησιμοποιηθεί από κάποιον άλλον το ΑΦΜ και αντιμετωπίσουμε προβλήματα από το πουθενά.

Όλα αυτά τα χρόνια δεν μας είχε έρθει κάτι και ανησύχησα όταν πήρα τον φάκελο», δήλωσε στην εφημερίδα «Πατρίς» ο 50χρονος από την περιοχή των Κρεστένων, εκφράζοντας παράλληλα την απορία του για το πώς εκδόθηκε το ΑΦΜ του αδελφού του, από τη στιγμή που έχει πεθάνει από το 2001.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook