Στη σύλληψη ιδιοκτήτη σκυλιών για παθητική κακοποίηση προχώρησαν σήμερα οι αρχές μετά από παρέμβαση του φιλοζωικού συλλόγου.

Όπως αναφέρει ο σύλλογος στην ανακοίνωσή του:

"Μετά απο καταγγελία κατοίκου της περιοχής μεταβήκαμε σήμερα με κλιμάκιο της αστυνομίας στο σημείο όπου βρίσκονταν 3 σκυλιά σε ιδιόκτητο χώρο στην περιοχή του Βαμβακόπουλου-Αγιάς, ο ιδιοκτήτης των οποίων συνελήφθη.

Οι συνθήκες που ζούσαν τα 3 σκυλιά ήταν τρισάθλιες.

Το υπερήλικο λυκόσκυλο , που έζησε όλη του τη ζωή , σύμφωνα με την καταγγελία , δεμένο - είναι ζήτημα αν λύθηκε 3-4 φορές - ζούσε ανάμεσα σε  ακαθαρσίες,  σε άπειρα πεταμένα αντικείμενα παντού , με αλυσίδα κοντή ίσα να ανεβαίνει στο  " σπιτάκι" του , το οποίο είχε  τρύπες  με τη βροχή και το κρύο να μπαίνει απο παντού , το δε καλοκαίρι η καυτή  λαμαρίνα καθιστούσε  αδύνατη  την προστασία του σκύλου.

Τα άλλα δυο δεν είχαν καμία προστασία , κάτι μικρά ντουλάπια , το ένα ήταν κλειστό , που ούτε το ένα τους πόδι δεν χωρούσε μέσα  και αυτά ανάμεσα σε δεκάδες " κούρκουτα" πεταμένα παντού .

Και τα δύο αυτά  σκυλιά επίσης δεν λύνονταν ποτέ , πέρασαν δε τον πολικό φετινό χειμώνα παντελώς απροστάτευτα.

Κοντολογίς δεν πληρούσαν ούτε κατά το ένα χιλιοστό τις προϋποθέσεις , που θέτει ο νόμος.

Επειδή ο ιδιοκτήτης αναρωτήθηκε  κατά την σύλληψή του , αν έκανε κανένα κακούργημα , να υπενθυμίσουμε οτι η παθητική κακοποίηση των ζώων είναι βαρύ πλημμέλημα με ποινές φυλάκισης απο 1 έως 5 έτη , ποινικό πρόστιμο απο 5.000 έως 15.000 ευρώ τα δε διοικητικά πρόστιμα στην περίπτωση των  3 σκύλων θα ανέλθουν σε πολλές εκατοντάδες ευρώ .

Για μια ακόμη φορά να πούμε ότι όποιος δεν μπορεί να έχει τα κατοικίδιά του όπως τους αξίζει και όπως επιτάσσει  ο νόμος ας μην αποκτούν κατοικίδιο.

Μπορούν να κάνουν και χωρίς αυτά .
Δεν χρειάζεται να τα βασανίζουν 

Στον ιδιοκτήτη παραδώσαμε το πρωτόκολλο ευζωίας , του ζητήσαμε να αλλάξει άρδην τις συνθήκες  , τον ενημερώσαμε δε  για τις  ποινικές και διοικητικές συνέπειες στην περίπτωση που εγκαταλείψει τα σκυλιά .

Να πούμε , ότι οι αστυνομικοί έπραξαν  σωστά το καθήκον τους .
Το λόγο έχει η εισαγγελία Χανίων

Μπορούν να κάνουν και χωρίς αυτά .
Δεν χρειάζεται να τα βασανίζουν."