Για μία ακόμα χρονιά ο δήμος Πλατανιά σε συνεργασία με το σύλλογο επιχειρηματιών «Ο Ιάρδανος» συμμετέχει στε έκθεση στη Στοκχόλμη.

Αυτή τη φορά στην 1η Mediterranean Panorama έκθεση “Τουρισμού Γαστρονομίας και Πολιτισμού” που θα πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα της Σκανδιναβίας την Στοκχόλμη και στο Εκθεσιακό Κέντρο Stockholmsmassan, oι πύλες της οποίας ανοίγουν αύριο Σάββατο.

Η εν λόγω έκθεση αποτελεί συνέχεια και εξέλιξη της έκθεση Grekland Panorama, της έκθεσης που αφορούσε αποκλειστικά στην Ελλάδα – και στην οποία ο Δήμος Πλατανιά είχε συμμετάσχει επιτυχημένα στο παρελθόν – και της οποίας η επισκεψιμότητα της κατά την περσινή χρονιά (το 2016), έφθασε τους 11.000 επισκέπτες, συνιστώντας έτσι τη μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού της Σουηδίας.

Με στόχο τη βέλτιστη δυνατή προβολή της περιοχής του Πλατανιά και την ενίσχυση της προσέλκυσης επισκεπτών από τη Σουηδία, ο Δήμος Πλατανιά προγραμματίζει στο πλαίσιο της έκθεσης, σε συνεργασία με τον «Ιάρδανο» και τη στήριξη του ΕΒΕΧ καθώς και με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Το Ρόδο» μία σειρά από δράσεις και εκδηλώσεις προώθησης της κρητικής γαστρονομίας και της τοπικής παράδοσης, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει η λειτουργία ενός παραδοσιακού Κρητικού καφενείου – στο χώρο της έκθεσης – όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν κρητικά προϊόντα.


 
Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας των ετοιμασιών του περιπτέρου οι συμμετέχοντες του περιπτέρου του δήμου Πλατανιά είχαν συνάντηση  με την εμπορική διευθυντή  του Apollo Travel Group Nordic Nina Hornewall.