Με σαρκαστική διάθεση ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χανίων καυτηριάζει τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την λειτουργία της λαϊκής αγοράς κοντά στο 16ο Δημοτικό Σχολείο.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση του συλλόγου υπό τον τίτλο “Η λαϊκή πάει σχολείο”, αναφέρονται τα εξής:

“Με έκπληξη και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε ότι ο «καταλληλότερος» χώρος για τη λαϊκή στα Παχιανά είναι ακριβώς έξω από το 16ο Δ. Σχολείο στην οδό Λ. Ορέων.

Προφανώς ο δρόμος προσφέρεται για την φιλοξενία της λαϊκής, αφού δεν υπάρχουν σπίτια ή καταστήματα εκεί .

Υπάρχει βέβαια εκεί  σχολείο, ένα Δημοτικό και δύο Νηπιαγωγεία,  η παρουσία των οποίων δεν απασχόλησε την Επιτροπή που πρότεινε τον συγκεκριμένο δρόμο για τη λαϊκή, ούτε και το Δ. Συμβούλιο που το επικύρωσε.

Τα ζητήματα ασφάλειας των μαθητών κατά την προσέλευση και αποχώρησή τους, η δυσκολία που αντιμετώπισαν οι γονείς για να φέρουν και να παραλάβουν τα παιδιά τους από το σχολείο, η αδυναμία συγκέντρωσης που προκαλείται στους μαθητές και η  παρεμπόδιση της μαθησιακής διαδικασίας,  οι  κανόνες  υγιεινής και τα ηθικά ζητήματα που προκύπτουν δείχνουν αδιαφορία και απαξίωση για το Δημόσιο Σχολείο.

Οι δομές της πόλης πρέπει φυσικά να λειτουργούν , αλλά υπάρχουν  κανόνες που δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός για να τους λαμβάνει υπόψη όταν παίρνει τέτοιες αποφάσεις.

Θεωρούμε αυτονόητο ότι μέχρι να ξαναλειτουργήσει το Σχολείο, μετά τις διακοπές του Πάσχα θα έχει βρεθεί άλλος «καταλληλότερος» χώρος για τη φιλοξενία της λαϊκής.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook