Παντελής έλλειψης στελέχωσης του νέου αυτού τομέα μέχρι και σήμερα - Τι ζητούν από τον κ.Πολάκη

Την στελέχωση του τομέα ΕΚΑΒ Αποκορώνου Σφακίων, που έχει ιδρυθεί στα "χαρτιά", με έδρα το πρώην Δημαρχείο στον Καβρό, ζητούν από τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.

Πιο συγκεκριμένα την Τρίτη 02 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Αποκορώνου συνάντηση μεταξύ του δημάρχου κ. Χαράλαμπου Κουκιανάκη, της Διευθύντριας του ΕΚΑΒ Κρήτης κυρίας Μαγδαληνής Ζεάκη, του υπευθύνου του γραφείου κίνησης κ. Γεωργίου Γιανναδάκη και των προέδρου και αντιπροέδρου του σωματείου εργαζομένων ΕΚΑΒ Χανίων κ. Αντωνίου Κιοπέ και κ. Εμμανουήλ Θεοδωράκη, όπου συζητήθηκε για άλλη μία φορά η παντελής έλλειψη στελέχωσης του νέου τομέα, είτε με μόνιμες οργανικές θέσεις προσωπικού, είτε με αποσπάσε

Στην σχετική επιστολή ο Δήμος Αποκορώνου προτίθεται πέρα από την στέγαση του προσωπικού του ΕΚΑΒ, να φροντίσει και για την σίτιση του.

"Κύριε Υπουργέ,

αυτή η πολύ σημαντική δομή για την περιοχή μας για την οποία εσείς προσωπικά εργαστήκατε, δεν επιτρέπεται να μην λειτουργεί, εν όψει μάλιστα της τρέχουσας τουριστικής περιόδου, με ότι αυτό συνεπάγεται εκτός του ότι δίνονται αρνητικές εντυπώσεις στους κατοίκους και στους επισκέπτες της περιοχής.

Προφανώς, είναι λογικό και εύλογο έως ότου πραγματοποιηθεί η εγκατάσταση των μόνιμων υπαλλήλων για τη συνεχή και εύρυθμη λειτουργία του Τομέα ΕΚΑΒ Αποκορώνου Σφακίων να προχωρήσετε την προσωρινή στελέχωσή του με οχτώ (8) άτομα πληρωμάτων ασθενοφόρου, λόγω αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών από τις αρχές Ιουνίου μέχρι τέλος Οκτωβρίου.

Ο Δήμος Αποκορώνου προτίθεται να παραχωρήσει χώρο πλήρης εξοπλισμένο στο δημοτικό κατάστημα Καβρού, όπου στεγάζεται το ΕΚΑΒ, για την στέγαση του προσωπικού του ΕΚΑΒ, καθώς και να φροντίσει και για την σίτιση του.

Σε κάθε περίπτωση, η συνεχής και εύρυθμη λειτουργία του τομέα ΕΚΑΒ Αποκορώνου Σφακίων θα πρέπει απ’ όλους μας να θεωρείται αυτονόητη. 

Σας καλούμε λοιπόν, για άλλη μια φορά, να επιληφθείτε του θέματος προστατεύοντας την πλήρης και συνεχή λειτουργία της υπηρεσίας που αποτελεί την υλοποίηση ενός οράματος δεκαετιών για την περιοχή."