Τελευταία ενημέρωση 19.59

Οι πυροβολισμοί, η απειλή σε βάρος μιας εργαζόμενης και η διαπραγμάτευση με την αστυνομία – Έφτασε επειγόντως στα Χανιά και ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ – Δείτε βίντεο ντοκουμέντο την ώρα των πυροβολισμών

Περίπου στις 15.00 το μεσημέρι γράφτηκε ο επίλογος μιας δραματικής πολύωρης κατάστασης “πολιορκίας” ενός 43χρονος ο οποίο εισέβαλε ένοπλος και σε έξαλλη κατάσταση στον ΟΚΑΝΑ στα Χανιά ζητώντας από τον δήμο Χανίων να μην εφαρμόσει την απόφαση κατεδάφισης του περιπτέρου του στο ενετικό λιμάνι Χανίων από το οποίο βιοπορίζεται ο ίδιος και η οικογένειά του με τα 5 παιδιά.

Νωρίτερα είχαν εκτυλιχθεί δραματικές σκηνές όταν εισήλθε στον χώρο του ΟΚΑΝΑ κρατώντας πιστόλι και ευρισκόμενος σε πλήρη απόγνωση.

Μόλις έφτασαν στο σημείο αστυνομικές αρχές, άρπαξε σύμφωνα με πληροφορίες μια από τις τρομοκρατημένες υπαλλήλους, μια 61χρονη εργαζόμενη και κρατώντας την με την απειλή του όπλου ζητούσε να μην κλείσει ο δήμος Χανίων το περίπτερο που ο 43χρονος διατηρεί στο ενετικό λιμάνι.

Αμέσως στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων.

Μόλις ο 43χρονος τους αντιλήφθηκε έστρεψε το όπλο που κρατούσε εναντίον τους και πυροβόλησε με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να ανταποδώσουν. Ακρίβως εκείνη τη στιγμή της ανταλλαγής πυροβολισμών η 61χρονη υπάλληλος κατάφερε να ξεφύγει από τον 43χρονο και να τρέξει μέσα στο κτίριο όπου μαζί με άλλες δυο εργαζόμενες μπήκαν και κλειδώθηκαν σε ένα μικρό καμαράκι.

Όταν είδε εκείνος ότι κλείδωσε η πόρτα πυροβόλησε προς την τζαμαρία της εισόδου και μπήκε μέσα στο κτίριο όπου παρέμεινε για ώρες.

Στις επόμενες φωτογραφίες φαίνονται τα σημάδια από τις σφαίρες των αστυνομικών

Στο χώρο έφτασαν άμεσα η Ομάδα Ειδικών Αποστολών Κρήτης, ομάδα διαπραγματευτών και ειδικός ψυχολόγος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης. Η ομάδα διαπραγμάτευσης, μετά από πολύωρο διάλογο κατάφερε και τον έπεισε, να εξέλθει από το κτίριο και να παραδώσει το όπλο του. 

Στο σημείο βρέθηκε και ο πατέρας του 43χρονου ο οποίος ζήτησε συγγνώμη κυρίως από τις εργαζόμενες και το σοκ που υπέστησαν.

 

Τον δράστη παρέλαβε πρώτα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο Χανίων, καθώς είναι ελαφρά τραυματισμένος. Από το νοσοκομείο μεταφέρθηκε το απόγευμα στο αστυνομικό μέγαρο Χανίων.

Μάλιστα, κατά τη μεταφορά του φίλοι του που βρίσκονταν στο σημείο χειροκρότησαν. 

 

Θυμίζουμε ότι ο 43χρονος είχε βγει εκτός εαυτού όταν έμαθε ότι ο δήμος Χανίων θα κατεδαφίσει το περίπτερό του το οποίο αποτελεί το μοναδικό μέσο για να ζήσει την οικογένειά του.

Δείτε τι δήλωσε η σύζυγός του στο Flashnews.gr αλλά και οι φίλοι του νωρίτερα, όταν ο 43χρονος δεν είχε ακόμα παραδοθεί

Ακούστε τι είπε ο 43χρονος δράστης στο “Πρώτο Θέμα

 

Το απόγευμα πάντως έφτασε στα Χανιά και ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, Βαγγέλης Καφετζόπουλος για να συζητήσει με το προσωπικό που βίωσε αυτό το σοκαριστικό περιστατικο και να εκφράσει τη συμπαράστασή του.

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook