Ο κ.Σταθάκης μαζί με τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτη Κουρμούση ήταν οι ομιλητές σε ημερίδα για τα «κόκκινα δάνεια» που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Επιμελητήριο Χανίων.

Τομή που θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να ανασάνουν και το τραπεζικό σύστημα να μειώσει τα κόκκινα δάνεια, χαρακτήρισε το νόμο για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

Στην ομιλία του ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόνισε ότι εκτός από το δημόσιο χρέος,η επίλυση του προβλήματος του ιδιωτικού χρέους αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση.
 
Σύμφωνα με τον κ Σταθάκη, μετά την ψήφιση του νόμου για τον εξωδικαστικό μηχανισμό και του νόμου αναμόρφωσης του νόμου Κατσέλη για τα νοικοκυριά, έχει ολοκληρωθεί πλήρως το θεσμικό πλαίσιο για τα κόκκινα δάνεια.
 
Όπως χαρακτηριστικά είπε, «η πρόκληση μπροστά μας και το θέμα συζήτησης είναι επικεντρωμένο στα επιχειρηματικά δάνεια και στην αναγκαιότητα, η εφαρμογή του νέου νόμου του εξωδικαστικού μηχανισμού να αποτελέσει τον ουσιαστικό μηχανισμό των προβλημάτων υπερχρέωσης που έχουν οι βιώσιμες επιχειρήσεις».

 

Το νόμο για τον εξωδικαστικό μηχανισμό και τις διαδικασίες ένταξης των επιχειρήσεων σε αυτόν, ανέλυσε στους παριστάμενους στην ημερίδα ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού χρέους Φώτης Κουρμούσης.
 
Όπως είπε, σε τρεις μήνες από σήμερα, κάθε επιχείρηση μπορεί να κάνει αίτηση στην ψηφιακή πλατφόρμα που θα «ανέβει» στην ιστοσελίδα της γραμματείας.
 

 
Βασική προϋπόθεση για ένταξη στο νόμο, είναι η επιχείρηση κατά τα τρία τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένου και του 2016, να έχει καθαρή θέση, όχι κέρδη και συνολικά χρέη άνω των 20.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook