Με μια επιστολή στην οποία εκφράζουν την απόλυτη αντίθεσή τους με το κλείσιμο του αστυνομικού σταθμού στην Παλαιόχωρας, παραγωγοί και επιχειρηματίες της Παλαιόχωρας κάνουν λόγο για τις αυξημένες ανάγκες αστυνόμευσης στην περιοχή

Ακολουθεί η επιστολή που υπογράφει ο Πρόεδρος του Α.Σ. Παραγωγών Κηπευτικών Κουντούρας, Γεώργιος Χαλκιάς και συνυπογράφουν σύλλογοι της Παλαιόχωρας.
                        
"Κύριοι, το παρακάτω αποτελεί μία κραυγή αγωνίας, για το μέλλον το δικό μας, των παιδιών μας και την ασφάλεια της περιουσίας μας. Διανύοντας μία έκρυθμη κατάσταση , γενικότερα στη χώρα και ειδικότερα στην  ενδοχώρα, κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου προς κάθε υπεύθυνο. Οι κάτοικοι της περιοχής είναι ήδη επιβαρυμένοι με προβλήματα που  δυσκολεύουν την καθημερινότητά τους, προβλήματα από τα οποία το κράτος όφειλε να προστατεύσει τους πολίτες του και που λόγω της γενικότερης κατάστασης αδυνατεί να τους προφυλάξει. Ας  μη φορτίζουμε άλλο το ήδη τεταμένο κλίμα.

Στην  περιοχή μας, στην ευρύτερη περιοχή της Παλαιόχωρας, που είναι και η έδρα του Δήμου Καντάνου - Σελίνου, ζούνε και εργάζονται:

  • στην περιοχή της Κουντούρας, 400 μόνιμοι κάτοικοι και περίπου 300 οικονομικοί μετανάστες που εργάζονται στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες.
  • στην Παλαιόχωρα, 3000 μόνιμοι κάτοικοι  και 1000 οικονομικοί μετανάστες, που τους θερινούς μήνες , υπερ τριπλασιάζονται, αφού η περιοχή αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά θέρετρα του νομού Χανίων.
  • Στην περιοχή δραστηριοποιούνται πάνω από 200 επιχειρήσεις ενώ ο αριθμός των κλινών σε ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία ξεπερνάει τις 4.000.
  • Όπως  γίνεται αντιληπτό , η αστυνόμευση στην περιοχή  είναι παραπάνω από αναγκαία για την τήρηση της τάξης αλλά και για την κάλυψη στοιχειώδους αισθήματος ασφάλειας τόσο στους κατοίκους όσο και στους επισκέπτες του τόπου.

Λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει η χώρα και λόγω των μνημονιακών πολιτικών κινδυνεύει, ο μοναδικός αστυνομικός σταθμός που υπάρχει στην περιοχή να κλείσει και να μεταφερθεί στην περιοχή της Καντάνου, 17 χλμ από την περιοχή της Παλαιόχωρας και 23χλμ  από την περιοχή της Κουντούρας ενώ ξεπερνάει τα 50 χλμ από τους πιο απομακρυσμένους οικισμούς που βρίσκονται στα ορεινά του Δήμου. (Επιβαρύνει με αυτό τον τρόπο οικονομικά και τους πολίτες αλλά και το κράτος αφού αυξάνει το γενικό κόστος  κίνησης.)

Σαν ισότιμοι, λοιπόν, πολίτες αυτού εδώ του τόπου διεκδικούμε το δικαίωμα που μας παρέχει ο νόμος όσον αφορά στην ασφάλεια τη  δική  μας και των παιδιών μας και γι αυτό 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την παραμονή του Α.Σταθμού στη μέχρι τώρα έδρα του, την Παλαιόχωρα. 

Σε αντίθετη περίπτωση, ας γνωρίζουν όλοι οι αρμόδιοι φορείς ότι θα μας βρουν απέναντί τους .

Ο Πρόεδρος του Α.Σ. Παραγωγών Κηπευτικών Κουντούρας, Γεώργιος Χαλκιάς

Το παρόν συνυπογράφουν οι κάτωθι φορείς:

-Αγροτικος Σύλλογος Σελίνου δήμου Καντάνου Σελίνου
-Εμπορικός επιχειρηματικός σύλλογος Παλαιόχωρας
-Σωματείο ιδιοκτητών ξενοδόχων Παλαιόχωρας
-Σύλλογος ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων Νοτιοδυτικής Κρήτης
-Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων Λυκείου Παλαιόχωρας
-Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων δημοτικού σχολείου Παλαόχωρας
-Ομάδα πολιτικής Προστασίας Σελίνου"