Παραστάσεις διαμαρτυρίας σε εφορία, δικαστήρια, ατιπεριφέρεια, δασαρχείο και κέντρα υγείας.

Σε ανακοίνωση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν.Χανίων αναφέρονται τα εξής:

"Τα αντιλαϊκά μέτρα που ψηφίστηκαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το 4ο Μνημόνιο την 18η Μάη επιβαρύνουν δραματικά το ήδη μειωμένο εισόδημα αγροτών και κτηνοτρόφων.
Με τα νέα μέτρα το αφορολόγητο εισόδημα που κερδίσαμε στα μπλόκα το 2016 κουτσουρεύεται από 8600€ στα 5600€, οι ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ δεν θα εκπίπτουν από το φορολογητέο ποσό όπως θα ισχύσει φέτος και η έκπτωση 15% για το 2018 σε καμιά περίπτωση δεν αντισταθμίζει την επιβάρυνση στις εισφορές και την φοροληστεία που θα υποστούμε, ψηφίστηκε νέο χαράτσι για το νερό ύδρευσης και άρδευσης, μειώνονται οι συντάξεις από το 2019, κόβονται μια σειρά επιδόματα στην σύνταξη. 
Τα «περίφημα» αντίμετρα της κυβέρνησης είναι ψίχουλα που σε καμιά περίπτωση δεν αντισταθμίζουν τις τεράστιες απώλειες στο εισόδημα μας. Η μείωση του ΦΠΑ στο 13% για την αγορά ορισμένων μέσων και εφοδίων για τους αγρότες δεν έχει ουσιαστικό αντίκρισμα στην τσέπη μας ούτε θα σταματήσει την επιβάρυνση της λαϊκής κατανάλωσης που θα συνεχίσει να αγοράζει πανάκριβα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης ενώ πουλάμε σε εξευτελιστικές τιμές την σοδειά μας. 
Η ΕΟΑΣΝ Χανίων, το οργανωμένο αγροτικό κίνημα του  Νομού  προβάλει ένα δίκαιο και αναγκαίο πλαίσιο αιτημάτων μαζί με χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους από όλη την χώρα μέσα από Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, διεκδικούμε ουσιαστικό εισόδημα και ελάφρυνση από τα χαράτσια και την άγρια φορολογία, μέτρα που θα μας επιτρέψουν να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να παράγουμε. Δεν συμβιβαζόμαστε με την σφαγή μας ούτε με τα ψίχουλα της κυβέρνησης και διεκδικούμε:
• Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12000€ προσαυξημένο με 3000€ για κάθε παιδί. Κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης και φορολόγηση με βάση το πραγματικό εισόδημα αγρότη και κτηνοτρόφου. Σταδιακή αύξηση της φορολογίας ως 45% για τα μεγάλα εισοδήματα. 
• Κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών για την υγεία (6.95%) επειδή η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Αναβάθμιση και στελέχωση Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, δωρεάν δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και πρόνοια. 
• Συντάξεις αξιοπρέπειας στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. 
• Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, στα μέσα και εφόδια καθώς ο ΦΠΑ είναι ουδέτερος φόρος. 
• Λέμε όχι σε κάθε παλιό και νέο χαράτσι, να πληρώσουν την κρίση αυτοί που την δημιούργησαν, βιομήχανοι, εφοπλιστές, μεγαλέμποροι, τραπεζίτες.
Προχωράμε σε συντονισμό με το οργανωμένο αγροτικό συνδικαλιστικό κίνημα σε δεκαήμερο πανελλαδικής δράσης με στόχο να αναδείξουμε τα έντονα προβλήματα και να διεκδικήσουμε λύσεις. Δίνουμε αγωνιστικά ραντεβού:

1.    Την Παρασκευή 16 Ιουνίου στις 11πμ στην Εφορία Χανίων ενάντια στην μείωση του αφορολόγητου, τον ΕΝΦΙΑ και τα υπόλοιπα χαράτσια
2.    Την Τετάρτη 21 Ιουνίου στις 9πμ στα Δικαστήρια Χανίων απαιτούμε να μην γίνει το αγροτοδικείο συναδέλφων για τις κινητοποιήσεις του 2013 και στις 11πμ στην Αντιπεριφέρεια Χανίων για την Δακοκτονία, το νέο χαράτσι στο νερό, τις αιμοληψίες
3.    Τη Παρασκευή 30 Ιουνίου στις 11πμ στην Διεύθυνση Δασών Χανίων για το νέο μεγάλο χαράτσι σε σχέση με τους Δασικούς Χάρτες

Την Τετάρτη 12 Ιουλίου προχωράμε σε παραστάσεις διαμαρτυρίας σε όλα τα Κέντρα Υγείας του Νομού τα οποία είναι υποστελεχωμένα και χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό και αναλώσιμα.
Ανάλογες κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν και στους άλλους Νομούς της Κρήτης όπως αποφασίστηκε στην σύσκεψη της Παγκρήτιας Συντονιστικής Επιτροπής των Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων."