Συνεδρίασε την Τρίτη 20 Ιουνίου 2017 η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Δήμου Ηρακλείου. 

Τα μέλη της επιτροπής αποφάσισαν ομόφωνα να θέσουν σε δημόσια διαβούλευση για δέκα (10) ημέρες με ενδιαφερόμενους πολίτες τα θέματα:

•    Μελέτη αναθεώρησης της Παλιάς Πόλης – με τροποποιήσεις από ενστάσεις-και επεμβάσεις επί των οδών Μαλικούτη και Ιδομενέως.
•  Μονοδρομήσεις και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδούς της πόλης του Ηρακλείου. Ψηφίστηκε ομόφωνα από την επιτροπή η μελέτη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων επί του κόμβου στη συμβολή των οδών Πετράκη, Φραγκάκη, Μεσσαράς και Λ. 62 Μαρτύρων.
•    Δημιουργία προσωρινής στάσης λεωφορείου στην οδό Αγίου Μηνά.
•   Έγκριση νέων γραμμών αστικού ΚΤΕΛ για την πόλη του Ηρακλείου. Η επιτροπή γνωμοδότησε θετικά για την έγκριση των δυο λεωφορειακών γραμμών. Η πρώτη γραμμή (κόκκινη γραμμή) θα έχει αφετηρία και τέρμα το λιμάνι του Ηρακλείου και θα ακολουθεί την εξής διαδρομή: Λιμάνι – Λ. Εθνικής Αντιστάσεως – Λ.  Ικάρου - Αστόρια – Λ. Δικαιοσύνης — 1821 - Πλατεία Κορνάρου – Έβανς (μεγάλη) – Λ. Πλαστήρα - Πολιτιστικό Κέντρο - Χανιώπορτα – Λ.  Καλοκαιρινού - Γιαμαλάκη - Μιτσοτάκη - Ενετικό Λιμάνι - ΟΛΗ - Λιμάνι. Η δεύτερη γραμμή (πράσινη γραμμή) θα έχει αφετηρία και τέρμα το Παγκρήτιο Στάδιο και θα ακολουθεί την εξής διαδρομή: Παγκρήτιο Στάδιο - Καράβολας - Τάλως – «Μητέρα» - Αρχ. Μακαρίου – Λ. Καλοκαιρινού - Αγίου Μηνά – Πλατεία  Κορνάρου - Αβέρωφ - Αστόρια – Λ. Δικαιοσύνης –Λ.  Καλοκαιρινού - Γιαμαλάκη - Μουσείο Φυσικής Ιστορίας - Μητέρα - Τάλως - Καράβολας - Παγκρήτιο Στάδιο.
•    Οριοθέτηση θέσης στάθμευσης.

Μετά την πάροδο της προθεσμίας αυτής, ο πρόεδρος της Επιτροπής θα συζητήσει τα θέματα και τις τυχόν παρατηρήσεις και απόψεις που θα κατατεθούν και θα εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη λήψη σχετικής απόφασης.