Γράφει ο Αντώνης Ν. Βγόντζας

Μία – μία αποκαλύπτονται οι αλήθειες. Σε όλες τις υποθέσεις. Αυτό ακριβώς φοβάται ο Αλέξης Τσίπρας. Την αλήθεια!  Δείξτε μου μια πρωτοβουλία του, που έχει ως στόχο την διευκόλυνση και επιτάχυνση των διαδικασιών για την διαλεύκανση της αλήθειας. Απλά, δεν υπάρχει. 
Ας ξεκινήσουμε με εκείνο άθλιο και τυχοδιωκτικό επτάμηνο του 2015. Ο Αλέξης ποτέ δεν ξεδίπλωσε μπροστά στον ελληνικό λαό όλες τις σκέψεις του και ολόκληρα τα σχέδια του. Ποτέ δεν είπε την αλήθεια, το τι σκεπτόταν όταν ανακοίνωνε το διαβόητο και ανεφάρμοστο «Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης».  Ποτέ δεν είπε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, πριν τις εκλογές, για τις προθέσεις του και τα σχέδιά του για τα εκκρεμή προβλήματά μας μέσα στην ευρωζώνη. Ποτέ δεν αποκάλυψε τις τυχοδιωκτικές πρωτοβουλίες, τόσο του ίδιου, όσο και στενών συνεργατών του. Ποτέ δεν εξήγησε αυτή την παρά φύση συζυγία του με τον ακροδεξιό Πάνο Καμμένο και τις επικίνδυνες «παλαβομάρες» του.    
Έρχονται, όμως, πολύ σύντομα, οι συνεργάτες του και καταθέτουν ένα προς ένα τα πετράδια της αλήθειας. Πρώτος ξεκίνησε ο πρωταγωνιστής του άτσαλου τυχοδιωκτισμού. Ο Γιάνης Βαρουφάκης. Ακολούθησαν εκμυστηρεύσεις συνεργατών του Αλέξη στον ξένο Τύπο. Από κοντά και ο Τζειμς Γκάλμπρεϊθ, κληρονόμος ενός τεράστιου ονόματος. Με ένα ολόκληρο βιβλίο. Που έδωσε και τις φρικιαστικές λεπτομέρειες για την εφαρμογή του Plan B. Με τα τανκς στους δρόμους της Αθήνας. Τελευταία έσκασαν πανάκριβες λεπτομέρειες από τον Κορεάτη σύμβουλο, πρώτα του Γιάνη Βαρουφάκη και μετά του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Ο διαπρεπής αυτός σύμβουλος παραμένει και σήμερα σύμβουλός του. Παρών και σε συναντήσεις με την Μέρκελ. Ο Γκλεν Κιμ μας διαβεβαίωσε ότι θα πληρωνόμασταν με κουπόνια! Και θα πληρώναμε τους φόρους μας πάλι με κουπόνια. Για τις άλλες ανάγκες μας τα κουπόνια δεν θα είχαν καμία συναλλακτική ή αποθηκευτική αξία. 
Όπου να ‘ναι θα βρεθεί στους πάγκους των βιβλιοπωλείων το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη. Στα Ελληνικά. Με τον Ελληνικό τίτλο «Ανίκητοι Ηττημένοι». Για να μην μπερδεύονται οι πολίτες. «Από το 2014, το Νοέμβριο, στο σπίτι του Τσίπρα είχα εξηγήσει το σύστημα παράλληλων πληρωμών. Τότε μου έγινε και η πρόταση να αναλάβω το Υπουργείο Οικονομικών. Ανακουφίστηκαν! Και μου ζήτησαν και περιέγραψα το σύστημα παράλληλων πληρωμών στο Υπουργικό Συμβούλιο τον Μάρτιο του 2015. Και τότε πάλι ανακουφίστηκαν!» Και, ο Γιάνης, για να μην επιτρέψει ισχυρισμούς ότι συγχρονίζεται επικοινωνιακά με τον Κορεάτη σύμβουλό του, παρέδωσε φωτοτυπίες από τα αντίστοιχα κεφάλαια του βιβλίου του.

Ο Αλέξης δεν δέχτηκε ποτέ του να γίνει εξεταστική επιτροπή για το επτάμηνο της ντροπής. Το μόνο, που στα κρυφά παρακαλεί, είναι να συσταθεί προανακριτική επιτροπή.  Με τον πονηρό σκοπό, μέσα από την πλειοψηφία της επιτροπής που θα ελέγχει, να καταλήξει σε πόρισμα απαλλακτικό για τον ίδιο και τους συνεργάτες του και έτσι να κατασκευάσει ένα δεδικασμένο για το σύνολο των ευθυνών του. Και να μην ξανανοίξει στο μέλλον ο φάκελος της ζημίας των 100 δις ευρώ (τουλάχιστον!) που προκάλεσε αυτός και η παρέα του στη χώρα μας. 

Έτσι συμπεριφέρεται και στην υπόθεση Καμμένου. Τον χρειάζεται, για να διατηρήσει τις εσωτερικές ισορροπίες της εύθραυστης κυβέρνησής του. Γλυκοκοιτάζει παράλληλα και τον Λεβέντη. Δεν είναι, όμως, σίγουρος ότι θα του βγουν «τα κουκιά», για να έχει την τυπική νομιμοποίηση της Βουλής.

Ο Καμμένος, όμως, θα καεί. Καίγεται ήδη. Όπως κάηκε και καίγεται ο Βαρουφάκης. Ό,τι και αν πράξει ο Αλέξης και η παρέα του. Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά και συντριπτικά. Δεν σεβάστηκαν τη χώρα μας και τους θεσμούς μας. Θέλησαν να διαγράψουν μονοκοντυλιά όλες τις κατακτήσεις μας. Εμείς διαπράξαμε λάθη, παραδώσαμε, όμως, μια Ελλάδα καλύτερη από εκείνη που είχαμε παραλάβει. Και είναι τόσο αλαζόνες, που δεν φρόντισαν ούτε καν να προστατέψουν τους εαυτούς τους.

  • Ο Αντώνης Ν. Βγόντζας είναι Νομικός

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook