Πρώτη ενημέρωση 7:46

Ασφαλείς και χωρίς προβλήματα υγείας οι τρεις επιβαίνοντες

Σήμα κινδύνου εξέπεμψε χθες το βράδυ ένα ιστιοπλοϊκό με τρεις επιβαίνοντας λόγω ενός μηχανικού προβλήματος που παρουσίασε το σκάφος τους.

Πιο συγκεκριμένα, το σκάφος το οποίο ξεκίνησε από το Ρέθυμνο και έπλεε 28 μίλια βόρεια του Ηρακλείου παρουσίασε μηχανική βλάβη.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το λιμενικό σώμα που με σκάφη επιχείρησε για τον εντοπισμό και τη ρυμούλκηση του σκάφους. 

Το ιστιοπλοϊκο εντοπίστηκε τελικά 49 ναυτικά μίλα βόρεια του Ηρακλείου ενώ και οι τρεις επιβαίνοντες  είναι καλά στην υγεία τους. 

Όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό "ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Θήρας και Ηρακλείου βραδινές ώρες χθες, για περιστατικό ακυβερνησίας του Ι/Φ “ΑΝΘΟΥΛΑ ΛΙΑΡΟΣ” λόγω μηχανικής βλάβης και θραύσης του ιστίου, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή νότια ν. Θήρας, με τρεις (03) ημεδαπούς επιβαίνοντες. 

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης απέπλευσαν προς εντοπισμό του ανωτέρω Ι/Φ σκάφους πλοίο ανοικτής θαλάσσης και περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Ρ/Κ “ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ” Ν.Η.11, ενώ από ξηράς, πραγματοποιήθηκαν έρευνες από περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στην παραλιακή περιοχή “Ακρωτήρι” ν. Θήρας. 

Το “ΑΝΘΟΥΛΑ ΛΙΑΡΟΣ” εντοπίστηκε από περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στη θαλάσσια περιοχή τριάντα (30) ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά ν. Θήρας και στη συνέχεια ρυμουλκούμενο από το “ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ” κατέπλευσε απογευματινές ώρες σήμερα ασφαλώς στο λιμένα Ηρακλείου όπου οι επιβαίνοντές του αρνήθηκαν τη μεταφορά τους σε εφημερεύον νοσοκομείο.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Ι/Φ μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού από τον παρακολοθούντα την αξιοπλοΐα του σκάφους διεθνές γραφείο επιθεωρήσεων πλοίων."