Αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας “Καθημερινή” για την εισήγηση του Υπ.Πολιτισμού στο Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων για το κτίριο της “Μεραρχίας” του Πολυτεχνείου Κρήτης

Στην εισήγηση του Υπουργείου Πολιτισμού προς το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων που καλείται να αποφασίσει για τον χαρακτηρισμό του πρώην κτιρίου της 5ης Μεραρχίας και νυν Πολυτεχνείου Κρήτης, στην παλιά πόλη των Χανίων, αναφέρεται δημοσίευμα της “Καθημερινής”.

Όπως γράφει ο Απόστολος Λακασάς,στην σημερινή έκδοση της “Καθημερινής”,  η υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Κρήτης, χαρακτηρίζει το κτίριο (και την πλατεία του) το οποίο τελεί υπο κατάληψη απο το 2004, ως “χώρο κοινωνικών δράσεων και αναψυχής κατοίκων και επισκεπτών”.

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Ιούνιο,λίγο μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος του διαγωνισμού για την αξιοποίηση του κτιρίου της 5ης Μεραρχίας απο τον αρμόδιο φορέα του Πολυτεχνείου Κρήτης, η συγκεκριμένη υπηρεσία είχε παρέμβει ανακοινώνοντας πως εκκρεμμεί ο χαρακτηρισμός του κτιρίου για το εαν είναι μνημείο ή όχι.

Μάλιστα στις 14 Σεπτεμβρίου επρόκειτο να συζητηθεί το θέμα στην κοινή συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού και του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων.

Όμως η συγκεκριμένη συνεδρίαση αναβλήθηκε, σύμφωνα με το Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μετά απο αίτημα των εκπροσώπων του Πολυτεχνείου Κρήτης προκειμένου να προσκομιστούν συμπληρωματικά στοιχεία για τη χρήση και την πολεοδομική διάταξη του ακινήτου.

(Φωτογραφία απο την πρώτη σελίδα της εφημερίδας “Καθημερινή”)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook