Στη Σαλαμίνα δεν παρατηρείται επιφανειακή ρύπανση, ενημερώνει το υπουργείο Ναυτιλίας. «Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες καθαρισμού των ακτών στην ευρύτερη περιοχή του όρμου Σεληνίων – Λιμνιώνα – Κυνοσούρας, με τη χρήση μηχανικών μέσων».

Όπως ενημερώνει, στη θαλάσσια περιοχή Πειραϊκής δεν υφίσταται θαλάσσια ρύπανση, ενώ καθαρισμό των ακτών πραγματοποιεί συνεργείο είκοσι τριών (23) ατόμων με μηχανικά μέσα. Στο λιμανάκι της Αφροδίτης συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού, ενώ στη θαλάσσια λουτρική εγκατάσταση «ΦΡΕΑΤΤΥΔΑ», εκτελείται καθαρισμός του αιγιαλού και της βραχώδους ακτογραμμής.

Στη θαλάσσια περιοχή Παλαιού Φαλήρου συνεχίζεται εντατικά ο καθαρισμός των ακτών και η κατάσταση παρουσιάζει σταθερή βελτίωση. Επιχειρούν συνολικά τριάντα επτά (37) άτομα της αναδόχου εταιρείας, με πιεστικά μηχανήματα.

Αναφορικά με τη θαλάσσια περιοχή του Αλίμου, στο Α’ και Β’ Αλίπεδο διενεργούνται εργασίες στις ακτές από συνεργείο δεκαπέντε (15) ατόμων. Μπροστά από τις παραλίες των Δήμων Αλίμου και Ελληνικού (και ειδικότερα της Παλιάς Φαντασίας, του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αιγυπτιωτών, του ΕΛΚΕΘΕ, του Αγίου Κοσμά και του Αγίου Αλεξάνδρου), επιχειρούν συνολικά τριάντα επτά (37) άτομα ιδιωτικού συνεργείου με πιεστικά μηχανήματα, ενώ η κατάσταση παρουσιάζεται βελτιωμένη.

Στην περιοχή της 1ης-2ης-3ης και 4ης μαρίνας Γλυφάδας, συνεργείο της αναδόχου εταιρείας αποτελούμενο από σαράντα επτά (47) άτομα και εθελοντές, συνεχίζει και σήμερα τις εντατικές εργασίες καθαρισμού των ακτών, με τέσσερα (04) πιεστικά μηχανήματα και η κατάσταση παρουσιάζεται βελτιωμένη.

Στην εγκατάσταση «Αστέρας Γλυφάδας» η κατάσταση παρουσιάζεται ομοίως βελτιωμένη. Επιχειρεί συνεργείο τριάντα τεσσάρων (34) ατόμων της αναδόχου εταιρείας με τέσσερα (04) πιεστικά μηχανήματα, ενώ δύτες διενεργούν έλεγχο του βυθού. Επίσης, σκάφος απορρύπανσης ιδιωτικής εταιρείας επιχειρεί προς έλεγχο της ευρύτερης περιοχής.

Στη θαλάσσια περιοχή Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης και Λαγονησίου δεν παρατηρείται θαλάσσια ρύπανση.

ΑΠΕ


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook