Εγκαινιάστηκαν παρουσία Πολάκη, οι νέες εγκαταστάσεις του δημόσιου ΙΕΚ σο Νοσοκομείο Χανίων, μια σχολή που όπως είπε ο κ. Πολάκης “κινδύνευσε” να κλείσει επι υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη – Δείτε επίσης, “Πολάκης: Καταγγελία για διαχρονικό σκάνδαλο στο Νοσοκομείο Χανίων”

Σε γιορτινό κλίμα, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, εγκαινιάστηκαν σήμερα στο Νοσοκομείο Χανίων, οι νέες εγκαταστάσεις του δημόσιου ΙΕΚ που λειτουργεί από τον Ιούνιο του 2015, ως Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης, με την ειδικότητα του βοηθού νοσηλευτικής ή γενικής νοσηλείας. 

Τα εγκαίνια έγιναν από τον Αν.Υπουργό κ. Πολάκη ο οποίος δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές για τον πρώην Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, σημειώνοντας ότι η σχολή, από την οποία έχουν αποφοιτήσει περίπου 700 νοσηλευτές από το 1989 που βρίσκεται σε λειτουργία, απειλήθηκε με λουκέτο, λόγω ρύθμισης που προωθούσε ο κ. Γεωργιάδης για το κλείσιμο των τμημάτων αυτών πανελλαδικά.

Η σχολή “σώθηκε” όταν επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αναβαθμίστηκε σε Δημόσιο ΙΕΚ, συνεχίζοντας την από 25ετιας λειτουργίας με άλλη μορφή.

 

Διευθύντρια Δημόσιου ΙΕΚ: Ικανοποίηση για τις νέες εγκαταστάσεις

Οι νέες εγκαταστάσεις προσφέρουν καλύτερη ποιότητα εκπαίδευσης καθώς είναι εξοπλισμένες με εργαστήρια, είναι ευρύχωρες και όπως σημειώνει η Διευθύντρια του Δημόσιου ΙΕΚ, κ. Ευαγγελία Βραχνάκη, η δημιουργία τους ήταν απαραίτητη καθώς για τη σωστή εκπαιδευτική λειτουργία, είναι αναγκαία τόσο η παρουσία εκπαιδευτών αλλά και να υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές.

(η αίθουσα όπου πραγματοποιούνται τα μαθήματα)

Φέτος, όπως σημειώνει η κ. Βραχνάκη υπήρξε αυξημένο ενδιαφέρον για φοίτηση στο ΙΕΚ δεδομένο ότι στον τομέα υγείας είναι ένας κλάδος που πάντα θα έχει ανάγκη για στελέχη. Δεκτοί στο δημόσιο ΙΕΚ γίνονται όλοι οι απόφοιτοι Λυκείου ή κάτοχοι ισοδύναμων τίτλων σπουδών. Η επιλογή γίνεται με μοριοδότηση βάση δεδομένων κριτηρίων, ενώ οι απόφοιτοι μπορούν να εργαστούν οπουδήποτε υπάρχει ανάγκη για νοσηλευτική φροντίδα, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Η φοίτηση είναι πέντε εξάμηνα και επιμερίζεται σε τέσσερα εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισης ενώ ακολουθεί και ένα εξάμηνο πρακτικής άσκησης.

 
Η Αγγελική Χατζηδάκη, απόφοιτη του δημόσιου ΙΕΚ, εξέφρασε την ικανοποίησή της από τη σπουδή στη σχολή και ακόμα και αν δεν καταφέρει όπως σημειώνει να ακολουθήσει το επάγγελμα του νοσηλευτή, οι γνώσεις που αποκόμισε αλλά και η συνεργασία με τους καθηγητές, της έχει προσφέρει πολλά. 
 
 
Απόλυτα ευχαριστημένη από τη δίχρονη φοίτησή της στο Δημόσιο ΙΕΚ, είναι και η Ευαγγελία Παπαδάκη η οποία τόνισε ότι εκτός από τις γνώσεις που έλαβε, έμαθαν να αγαπούν αυτό που κάνουν, γνώρισαν και είδαν από κοντά πως είναι η φροντίδα των ασθενών και εύχεται στο μέλλον να της δοθεί η ευκαιρία να βοηθήσει, από τη θέση της νοσηλεύτριας, ασθενείς που έχουν ανάγκη
 
 
Τον αγιασμό έκανε ο μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός, παρουσία φορέων του νομού Χανίων, της διοίκησης του Νοσοκομείου, νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού αλλά και φοιτητών και αποφοίτων του δημόσιου ΙΕΚ, ενώ τα εγκαίνια και το καθιερωμένο κόψιμο της κορδέλας έκανε το Αναπληρωτής Υπουργός.
 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook