Συλληπητήριο μήνυμα και απο τον Υπουργό Υγείας 

Τα συλλυπητήριά τους για την απώλεια του κορυφαίου σε παγκόσμιο επίπεδο, βιολόγου Φώτη Καφάτου εκφράζουν με μηνύματα του στο Twitter, ο Πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έγραψε στο Twitter: «Ο Φώτης Καφάτος, ένας από τους σημαντικότερους μοριακούς βιολόγους διεθνώς και ένας από τους θεμελιωτές του Πανεπιστημίου Κρήτης, έφυγε από τη ζωή αφήνοντας μεγάλη κληρονομιά στους φοιτητές και τους συναδέλφους του. Συλλυπητήρια στους οικείους του».
 
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης έγραψε στο Twitter: «Ο Φώτης Καφάτος ήταν ένας κορυφαίος επιστήμονας, σπουδαίος δάσκαλος και πάντα παθιασμένος με την Κρήτη! Μακάρι πόλλοι νεότεροι να ακολουθήσουν τα βηματά του».

Σε συλλυπητήριο μήνυμα του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού αναφέρονται τα εξής:

Ο Φώτης Καφάτος υπήρξε ένας διεθνώς αναγνωρισμένος καθηγητής μοριακής βιολογίας, μια επιστημονική προσωπικότητα παγκόσμιας εμβέλειας που τίμησε την Ελλάδα και την Κρήτη στο εξωτερικό με κορυφαίες διακρίσεις στην έρευνα και στη διδασκαλία. Υπήρξε θεμελιωτής της σύγχρονης έρευνας στη βιολογία στην Ελλάδα, δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και ήταν συνιδρυτής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας. Με το πλούσιο ερευνητικό και ακαδημαϊκό του έργο έχει αφήσει μια ανεξίτηλη «σφραγίδα» στο χώρο του Δημόσιου Πανεπιστήμιου και μια πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νέες γενιές βιοεπιστημόνων και πανεπιστημιακών δασκάλων.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook