Η δράση περιλαμβάνει τη δημιουργία δεκαπέντε μονοπατιών, ενός πρότυπου βοτανικού κήπου και την αποκατάσταση της περιοχής των Λευκών Ορέων.

Παρουσία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, της Τομεάρχη Οικονομίας και Ανάπτυξης κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη, της Προέδρου του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, κυρίας Κατερίνας Μητσοτάκη, της Αντιπροέδρου του Ιδρύματος κυρίας Αλεξάνδρας Μητσοτάκη και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε σήμερα στο χώρο της Αρχαιολογικής Εταιρείας, η παρουσίαση πρότυπης οικολογικής δράσης για την αναγέννηση των Λευκών Ορέων.

Η πρωτοβουλία με τίτλο «Διαδρομή Κωνσταντίνου Μητσοτάκη: Μια Πρότυπη Οικολογική Δράση, από το Κρητικό έως το Λιβυκό Πέλαγος μέσα από τα Λευκά Όρη» υλοποιείται από το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σε συνεργασία με τρεις περιβαλλοντικές οργανώσεις, την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης και την WWF Ελλάς.
 
Η οικολογική αποκατάσταση των Λευκών Ορέων υπήρξε η τελευταία επιθυμία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
 
Η δράση περιλαμβάνει τη δημιουργία δεκαπέντε μονοπατιών, ενός πρότυπου βοτανικού κήπου και την αποκατάσταση της περιοχής των Λευκών Ορέων.


  
Όπως έκανε γνωστό η κυρία Κατερίνα Μητσοτάκη, για την αναγέννηση των Λευκών Ορέων, συγκεντρώθηκαν συνολικά 215.000 ευρώ, καθώς στην κηδεία του πρώην πρωθυπουργού, επιθυμία της οικογένειας ήταν να γίνουν δωρεές στις τρεις οικολογικές οργανώσεις.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΙΚΜ, Κατερίνα Μητσοτάκη, «η σχέση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με τη φύση ήταν ιδιαίτερη. Ο διορατικός πολιτικός θεωρούσε την προστασία του περιβάλλοντος βασική προϋπόθεση για την εξασφάλιση της βιώσιμης ανάπτυξης και της κοινωνικής προόδου. Το ΙΚΜ μέσα από αυτή την πρωτοβουλία ξεκινά να εκπληρώνει την τελευταία επιθυμία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος μέχρι το τέλος της ζωής του δεν έπαψε να αγωνίζεται για την οικολογική αποκατάσταση των Λευκών Ορέων, ενός τόπου που λάτρεψε».

Ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, αφού παρέλαβε την μελέτη από την πρόεδρο του Ιδρύματος, τόνισε: «Έχουμε την υποχρέωση, τον οραματισμό του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη να τον κάνουμε πράξη» και έκανε γνωστό ότι η Περιφέρεια Κρήτης διπλασιάζει το ποσό, προκειμένου το έργο να ξεκινήσει άμεσα.

(Η κεντρική φωτο είναι του μέλους του Ιδρύματος Κων.Μητσοτάκης και πρώην Δημάρχου Χανίων Κυριάκου Βιρβιδάκη, ο οποίος την ανάρτησε με τίτλο "Εξόρμηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με την παρέα του στα Λευκά Όρη. Τρομάρισσα 1988.")