Ο Δήμαρχος Χανίων «σήκωσε το γάντι» που του πέταξε ο πρώην αντιδήμαρχος – δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας με την δημόσια διαφωνία του σε δύο καυτά θέματα

Με αιχμές για πιθανή διαφοροποίηση του δημοτικού συμβούλου Μανώλη Κεμεσίδη από την παράταξη της πλειοψηφίας, απάντησε ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας στην ανοιχτή επιστολή του κ.Κεμεσίδη με την οποία εκφράζει την διαφοροποίησή του στις επιλογές της δημοτικής αρχής για την τμηματική ανακατασκευή της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων και της αναμόρφωσης του πάρκου Ειρήνης και Φιλίας μέσω ΣΔΙΤ.

Ο κ.Βάμβουκας ερωτώμενος από  τους δημοσιογράφους  εξέφρασε την αντίθεσή του στον τρόπο με τον οποίο εξέφρασε τις διαφωνίες του ο κ. Κεμεσίδης λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Ο κ. Κεμεσίδης είναι μέλος – τουλάχιστον έτσι δηλώνει ακόμη – μιας δημοτικής ομάδας η οποία είναι η πλειοψηφούσα και κυβερνά τον Δήμο Χανίων. Άρα με αυτή του την θέση, τα θέματα και τις απορίες που έχει, θα έπρεπε να τα θέσει εντός της ομάδας.

Όμως παρότι χθες συναντήθηκε η ομάδα , δεν ήρθε ο κ.Κεμεσίδης και αντιθέτως δημοσιοποίησε μια ανοιχτή επιστολή.

Ο ίδιος θα πρέπει να ξεκαθαρίσει την στάση του, εάν αισθάνεται μέλος αυτής της ομάδας ή όχι»

Σε ότι αφορά στα θέματα για τα οποία διαφωνεί ο πρώην αντιδήμαρχος, ο κ.Βάμβουκας υπερασπίστηκε των θέσεων της δημοτικής αρχής, λέγοντας πως η ανακατασκευή της Δημοτικής Αγοράς δεν μπορεί να γίνει μέσω ΕΣΠΑ, καθώς η λειτουργία της έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα (ο Δήμος εισπράττει ενοίκια από τα καταστήματα) και επιπλέον οι καταστηματάρχες της Αγοράς συμφώνησαν με τον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής.

Για το θέμα της ανάπλασης του πάρκου Ειρήνης και Φιλίας μέσω ΣΔΙΤ, ο Δήμαρχος Χανίων ανέφερε πως ίσως στην Ελλάδα να μην έχει γίνει κάτι ανάλογο, αλλά έχει γίνει σε άλλες χώρες και επεσήμανε πως όταν ο κ.Κεμεσίδης ήταν αντιδήμαρχος σε προηγούμενη δημοτική αρχή, και είχε γίνει μια μελέτη, το έργο απορρίφθηκε απο το ΕΣΠΑ και μόνο μέσω ΣΔΙΤ μπορεί να γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook