Για ποιο λόγο ο δήμος καθυστέρησε να προχωρήσει σε μια ενέργεια που θα πάγωνε τη διαδικασία αποξήλωσης του δρόμου;

Εξεδόθη πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής με το οποίο ανοίγει η διαδικασία για την αποξήλωση του δρόμου της Χρυσής Ακτής μιας υπόθεσης που έχει εγείρει πλήθος αντιδράσεων φορέων και είχε φτάσει στις δικαστικές αίθουσες.

Ωστόσο, μια πράξη από τον δήμο Χανίων που δεν έγινε εγκαίρως και ίσως να μπορούσε να ανακόψει την εξέλιξη των πραγμάτων και να παγώσει τη διαδικασία, γεννά ερωτήματα τα οποία πρέπει να απαντηθούν.

Θυμίζουμε ότι η ΔΕΥΑΧ είχε προχωρήσει σε ασφαλιστικά μέτρα για να αναβληθεί το έργο της αποξήλωσης του δρόμου και να δοθεί χρόνος στην επιχείρηση να απομακρύνει τα δίκτυά της που υπάρχουν στην περιοχή, καθώς θα ήταν επιζήμιο να ξεκινήσει τέτοιου είδους εργασίες κατά τη διάρκεια της τουριστικής σεζόν.

Το δικαστήριο είχε δεχτεί την αναβολή δίνοντας χρονικό περιθώριο μέχρι τις 30 Οκτωβρίου. 

Το χρονικό περιθώριο εξέπνευσε και έτσι εκδόθηκε πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής με το οποίο ουσιαστικά ανοίγει η διαδικασία για τις εργασίες αποξήλωσης του δρόμου.

Μια καθυστέρηση που αφήνει ανοιχτά ερωτήματα

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί πολλά ερωτήματα και προβληματισμό για τους χειρισμούς που έγιναν είναι το γεγονός ότι σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα της αναβολής ο δήμος Χανίων θα μπορούσε να κινήσει τις διαδικασίες για επανακαθορισμό του αιγιαλού και αποχαρακτηρισμό ουσιαστικά της περιοχής καθώς εσφαλμένα αποτυπώνεται σε χάρτες του δημοσίου ως αιγιαλός.

Αν είχε γίνει η διαδικασία αυτή εγκαίρως είναι πιθανόν να πάγωνε η διαδικασία της αποξήλωσης, χωρίς να μπορούμε να γνωρίζουμε βεβαίως αν θα γινόταν δεκτός ή όχι ο επανακαθορισμός του αιγιαλού.

Εν ολίγοις, ήταν μια πράξη από την οποία όπως αναφέρουμε στην καθομιλουμένη, στην καλύτερη ο δήμος θα είχε να κερδίσει από αυτήν και στη χειρότερη δεν θα είχε να χάσει τίποτα.

Γι΄αυτό και σύμφωνα με πληροφορίες εστάλη τελικά από τον δήμο Χανίων έγγραφο για τον επανακαθορισμό. Αυτό όμως που προκαλεί εντύπωση είναι ότι το έγγραφο εστάλη αφού παρείλθε η ημερομηνία κατά την οποία έληγε η αναβολή. Το χρονικό περιθώριο που είχε αποφασίσει το δικαστήριο έληγε 30 Οκτωβρίου και το έγγραφο για επανακαθορισμό του αιγιαλού εστάλη από τον δήμο Χανίων στις 2 Νοεμβρίου!

Υπάρχουν επομένως κάποιοι μήνες αδράνειας και καθυστέρησης από τον δήμο Χανίων στους οποίους θα μπορούσε να έχει σταλεί ο φάκελος για τον επανακαθορισμό του αιγιαλού και αυτό να βοηθήσει στο πάγωμα και ίσως μεταγενέστερα και στην ακύρωση της αποξήλωσης του δρόμου. Το έγγραφο δε που εστάλη ήταν κατόπιν εορτής αφού είχε εκπνεύσει το χρονικό περιθώριο που είχε δοθεί.

Να σημειωθεί ότι προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με τον δήμαρχο Χανίων, προκειμένου να έχουμε τη δική του απάντηση και θέση για το θέμα, ωστόσο δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία, μέχρι αυτή την ώρα που γράφεται το ρεπορτάζ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook