Μέσα στον Ιανουάριο θα δημοσιευτεί η νέα προκήρυξη του ΑΣΕΠ μετά από απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών για 8.171 μόνιμους υπαλλήλους σε όλους τους δήμους της χώρας .

Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν στην προκήρυξη είναι: διοικητικοί,  γραμματείς,  επιστάτες καθαριότητας,  επόπτες καθαριότητας,  εργάτες ύδρευσης, οδοκαθαριστές,  εργάτες γενικών καθηκόντων, συνοδοί απορριμματοφόρου, χειρώνακτες, καθαριστές εξωτερικών χώρων, καταμετρητές,  εργάτες ύδρευσης,  εργάτες φυλακών,  ηλεκτρολόγοι,  ηλεκτροτεχνίτες,  μηχανικοί αυτοκινήτων,  κλητήρες,  οδηγοί αυτοκινήτων, οδηγοί απορριμματοφόρου,  οδηγοί λεωφορείων,  προσωπικό καθαριότητας,  σχεδιαστές δομικών έργων,  τεχνίτες,  υδραυλικοί,  σιδηρουργοί, φύλακες,  χειριστές μηχανημάτων κ.ά.

 

Σε ότι αφορά στην Κρήτη η προκήρυξη θα αφορά 393 προσλήψεις σε 16 Δήμους και 189 προσλήψεις σε επτά ΔΕΥΑ καθώς και σε έναν φορέα.

Αναλυτικά οι θέσεις στην Κρήτη έχουν ως εξής:

ΔΗΜΟΙ

Αγίου Νικολάου..................28
Αποκορώνου.....................19
Αρχανών – Αστερουσίων... 4
Βιάννου...............................3
Ηρακλείου.........................72
Ιεράπετρας........................28
Μαλεβιζίου........................17
Μινώα Πεδιάδας...............15
Μυλοποτάμου.....................9
Οροπεδίου Λασιθίου..........3
Πλατανιά...........................37
Ρεθύμνου..........................63
Σητείας..............................11
Σφακίων..............................6
Φαιστού..............................8
Χανίων..............................66

Σύνδεσμος Διαχείρησης Περιβάλλοντος Δήμων Καζαντζάκη-Αρχανών-Τεμένους 4

Αναλυτικά όλες οι θέσεις σε ΟΤΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ 

Μαλεβιζίου.......................10
Μινώα Πεδιάδας................6
Ρεθύμνου.........................14
Φαιστού............................16
Χανίων..............................77
Χερσονήσου.....................14
Βόρειου Άξονα Χανίων.....35

Φορέας διαχείρισης στερεών αποβλήτων Βόρειας Πεδιάδας ΑΕ ΟΤΑ 17

Αναλυτικά όλες οι θέσεις σε ΝΠΙΔ

Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν στην προκήρυξη είναι: διοικητικοί, γραμματείς, επιστάτες καθαριότητας, επόπτες καθαριότητας, εργάτες ύδρευσης, οδοκαθαριστές, εργάτες γενικών καθηκόντων, συνοδοί απορριμματοφόρου, χειρώνακτες, καθαριστές εξωτερικών χώρων, καταμετρητές, εργάτες ύδρευσης, εργάτες φυλακών, ηλεκτρολόγοι, ηλεκτροτεχνίτες, μηχανικοί αυτοκινήτων, κλητήρες, οδηγοί αυτοκινήτων, οδηγοί απορριμματοφόρου, οδηγοί λεωφορείων, προσωπικό καθαριότητας, σχεδιαστές δομικών έργων, τεχνίτες, υδραυλικοί, σιδηρουργοί, φύλακες, χειριστές μηχανημάτων κ.ά.

Με βάση τους όρους και τις προϋποθέσεις της προκήρυξης οι τωρινοί συμβασιούχοι στην καθαριότητα των δήμων θα λάβουν μπόνους 17 μορίων ανά μήνα εμπειρίας και για σύνολο 24 μηνών.

Οι απολαβές των υπαλλήλων που θα προσληφθούν από τους δήμους θα καλύπτονται από τους δημοτικούς προϋπολογισμούς και συγκεκριμένα μέσω των ανταποδοτικών τελών των δήμων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το χρονδιάγραμμα για τα έξι βήματα που θα γίνουν από εδώ και στο εξής είναι το ακόλουθο:

Αποστολή Προκήρυξης στο Εθνικό Τυπογραφείο: Αναμένεται να γίνει ανάμεσα στις 8 με 15 Ιανουαρίου.

Δημοσίευση στο ΦΕΚ: Μέσα σε πέντε ημέρες από την αποστολή της (σ.σ. δηλαδή από 13 έως 20 Ιανουαρίου) θα δημοσιευθεί σε ΦΕΚ.

Διαδικασία «ωρίμανσης»: Ακολουθούν 15 ημέρες «ωρίμανσης» (σ.σ. να γίνει δηλαδή γνωστή στο ευρύτερο κοινό) της προκήρυξης μέχρι να ξεκινήσουν οι αιτήσεις: Από 28 Ιανουαρίου έως 5 Φεβρουαρίου.

Υποβολή αιτήσεων: Η προθεσμία είναι 15 ημέρες για την ηλεκτρονική υποβολή και ακόμη τρεις ημέρες για την αποστολή των σχετικών δικαιολογητικών στο ΑΣΕΠ: Αναμένετα να ολοκληρωθεί από 15 έως 22 Φεβρουαρίου.

Έλεγχος αιτήσεων: Θα ξεκινήσει την επομένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων και των δικαιολογητικών, με στόχο να ολοκληρωθεί το αργότερο στις 31 Μαρτίου 2018, οπότε και λήγει η παράταση των συμβάσεων των συμβασιούχων –«παρατασιούχων των δήμων.

Έκδοση Προσωρινών Πινάκων διοριστέων. Αναμένεται στις 31 Μαρτίου 2018.

Οι υπόλοιπες θέσεις θα προκηρυχθούν από τον ΟΑΕΔ

Η επίσημη προκήρυξη του ΑΣΕΠ, αφορά 8.171 θέσεις, από τις συνολικά 8.845 που είχαν εγκριθεί από το ΥΠΕΣ, μετά τα αιτήματα των δήμων, αφού οι υπόλοιπες 674 θέσεις θα προκηρυχθούν από τον ΟΑΕΔ.

Όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr,  αριθμός των θέσεων θα πληρωθούν στο διαγωνισμό, από πρόσωπα από τους «προστατευόμενους» του ΟΑΕΔ όπως ορίζουν οι διατάξεις του ν. 2643/1998. Αυτές τις περίπου 700 θέσεις καθόρισε με απόφαση της, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Θ. Φωτίου και η απόφαση της, αναμένεται να βγει σύντομα σε ΦΕΚ.

Υπενθυμίζουμε ότι για κάθε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, που αφορά θέσεις εργασίας δημοσίων υπηρεσιών, Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α., είναι αναγκαίο να προβλεφθεί και ο ανάλογος αριθμός των θέσεων που ορίζει ο συγκεκριμένος νόμος. Σύμφωνα με πληροφορίες στον συγκεκριμένο διαγωνισμό οι κατηγορίες αυτές είναι των τρίτεκνων, πολύτεκνων, συγγενείς ΑμεΑ, απόγονοι ανάπηρων πολέμων κ.α