Μετά από 4 μήνες ο Πλατανιάς μπόρεσε να “γευτεί” για μόλις δεύτερη φορά στο φετινό πρωτάθλημα τη χαρά της νίκης, παίρνοντας “φιλί-ζωής” απέναντι στον Λεβαδειακό (1-0).

Ήταν η πρώτη νίκη για τους “ερυθρόλευκους” έπειτα από 15 συνεχόμενες ήττες σε πρωτάθλημα (12) και Κύπελλο (3) και η παρθενική με τον Μανουέλ Ρόκα στον πάγκο (έπειτα από 9 σερί ήττες).

Το “χρυσό” γκολ για τη χανιώτικη ομάδα σημειώθηκε από αντίπαλο (Φαβάρο) σε προσπάθεια του Πετρόπουλου να βρει την μπάλα στο 78′.

Το ματς ξεκίνησε με τον Λεβαδειακό να απειλεί στο 8′ αλλά τον Κλιάγιτς να αποκρούει το πλασέ του Γιακουμάκη, ενώ ένα λεπτό μετά το σουτ του Σουμπίνιο έφυγε λίγο δίπλα από την εστία.

Η πρώτη απειλητική στιγμή για τον Πλατανιά ήρθε στο 13′, με τον νεοαποκτηθέντα Κασάλιτσα να παίρνει την κεφαλιά από σέντρα του Κοροβέση και τον Επασί να μπλοκάρει. Στο 18′ ο Λεβαδειακός “άγγιξε” το 0-1, αλλά για καλή τύχη των γηπεδούχων η μπάλα σε σουτ του Γιουσούφ και κόντρα στον Αγγελόπουλο προσέκρουσε στο δοκάρι. Το τελευταίο κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου άνηκε στον Πλατανιά που ανέβασε την απόδοσή του χωρίς όμως να δημιουργήσει κάποια κλασική ευκαιρία.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι περισσότερες προσπάθειες των παικτών του Πλατανιά σταματούσαν στον Επασί, με μεγαλύτερη ευκαιρία τη διπλή στο 69′ με Ντουαλά και Δημούτσο. Τελικά η “λύτρωση” ήρθε στο 78′ -κι αφού στο 75′ ο Κλιάγιτς απέκρουσε το σουτ του Γιακουμάκη- όταν από σέντρα του Κοροβέση ο Πετρόπουλος προσπάθησε να σκοράρει αλλά η μπάλα φάνηκε να καταλήγει στα δίχτυα από τον Φαβάρο (αυτογκόλ).

Πλατανιάς (Μανουέλ Ρόκα): Κλιάγιτς, Ντικαμονά (46′ Στάμου), Καρυπίδης, Βάντερσον, Αγγελόπουλος (78′ Ουές), Δημούτσος, Μαλσά, Κοροβέσης, Κασάλιτσα (46′ Ντουαλά), Ενσικουλού, Πετρόπουλος.

Λεβαδειακός (Ζοζέ Ανιγκό): Επασί, Τσαμπούρης, Λεονάρντο, Φαβάρο, Ντιόγκο, Μητρόπουλος, Νουάνκο (81′ Σαβαντόγκο), Γιακουμάκης, Σουμπίνιο (71′ Νιασέ), Γιουσούφ, Μαρκόβσκι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook