την «αντεπίθεση» περνούν οι εστιάτορες καθώς επιβάλλεται από σήμερα 1η Σεπτεμβρίου ο αυξημένος ΦΠΑ 23% στις επιχειρήσεις τους.

Στη χθεσινή συνέλευση της Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων αποφασίστηκε η στάση πληρωμών προς το Δημόσιο από 1η Σεπτέμβρη, αλλά και το κλείσιμο των εστιατορίων σε ημερομηνίες που θα αποφασίσει το Δ. Σ. τις επόμενες ημέρες.

Όπως αναφέρει το protothema, οι εργαζόμενοι στην εστίαση τονίζουν ότι το αποτέλεσμα της αύξησης των συντελεστών ΦΠΑ στην εστίαση θα φέρει περαιτέρω συρρίκνωση του κλάδου που θα οδηγήσει χιλιάδες εργαζόμενους στο ταμείο ανεργίας, θα πλήξει τον τουρισμό και δεν θα αποφέρει στο κράτος τα προσδοκώμενα έσοδα λόγω της δραματικής μείωσης της κατανάλωσης που θα επιφέρει.

Το μέτρο αυτό που έγινε πριν δύο μήνες νόμος του κράτους αναμένεται να ισχύσει για τουλάχιστον δύο μήνες έως ότου ψηφιστεί το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Το ΣΔΟΕ και οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών ξεκινούν από σήμερα δειγματοληπτικούς ελέγχους σε εστιατόρια, για το αν έχουν αλλάξει στις ταμειακές μηχανές οι συντελεστές ΦΠΑ ώστε να επιβάλλεται επιβάρυνση 23%.

Οι εστιάτορες ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Eκθεσης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook