Τα πεπραγμένα της διετούς θητείας του παρουσίασε το Σωματείο Επιχειρηματιών Εστίασης Νομού Χανίων στην ετήσια τακτική συνέλευση που πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια της οποίας ανακοίνωσε και την προκήρυξη των εκλογών του σωματείου

Σε διοικητικό και οικονομικό απολογισμό προχώρησε η διοίκηση του Σωματείου Επιχειρηματιών Εστίασης Νομού Χανίων, ενόψει και των εκλογών που αναμένεται να διενεργηθούν μετά το Πάσχα.

Κατά τον απολογισμό, έγινε αναφορά στο βασικό θέμα το οποίο κλήθηκε να αντιμετωπίσει το Σωματείο, αυτό των σκιαδίων όσο και το ζήτημα των κοινόχρηστων χώρων το οποίο ακόμα δεν έχει λυθεί καθώς αναμένεται να δοθεί η επόμενη ημερομηνία διαβούλευσης, με το σωματείο ωστόσο να έχει ήδη καταθέσει τις προτάσεις του. 

Όπως επισημάνθηκε, μεταξύ άλλων δράσεων, όταν ανέκυψε η υποχρέωση χρήσης των pos, το σωματείο πήρε την πρωτοβουλία και πήρε προσφορές από τράπεζες που να ισχύουν για όλα τα μέλη. Ήταν κάτι δύσκολο γιατί κάθε τράπεζα έδινε προσφορά ανάλογα με τον τζίρο αλλά το σωματείο κατάφερε να παρει από συγκεκριμένη τράπεζα προσφορά με μια μικρή προμήθεια.

Επιπλέον, βρέθηκαν από το σωματείο εναλλακτικές της ΑΕΠΙ. Υπάρχουν άλλες εταιρείες που δίνουν δικές τους μουσικές λίστες πολύ πιο φθηνά και απαλάσσεται ο επιχειρηματίας εντελώς από το κόστος της ΑΕΠΙ που είναι πολύ μεγάλο. 

Όπως ανέφερε η πρόεδρος του Σωματείου Εστίασης, Άννα Σαματά:

“Ένας από τους στόχους είναι να προωθήσουμε τα Χανιά ως Κέντρο Διασκέδασης και Γαστρονομίας και να προωθήσουμε τα κρητικά προϊόντα στις επιχειρήσεις μας.

Καλούμε τους επιχειρηματίες να συμμετάσχουν στο σωματείο. Πρέπει να ενωθούμε, να διεκδικήσουμε, γιατί ψηφίζονται συνεχώς νόμοι χωρίς να το γνωρίζουμε, με τους οποίους ερχόμαστε αντιμέτωποι ξαφνικά. Για παράδειγμα πέρασε ένας νόμος, βάσει του οποίου όταν έρχεται η αστυνομία επειδή υπερβαίνεις το ωράριο, εκτός από το δικαστήριο στο οποίο πας, τώρα σου επιβάλλεται πρόστιμο ανάλογα με τη χωρητικότητα του καταστήματος και ανάλογα και με το έτος. Την πρώτη φορά σου επιβάλλεται το πρόστιμο, τη δεύτερη φορά πληρώνεις το ποσό συν 50% και την τρίτη φορά στο σφραγίζουν. Πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι και να συμμετέχουμε ενεργά.”

Επιπλέον στην Τακτική Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε απόψε, μίλησε από τη ΔΕΔΙΣΑ και ο κ. Κουτράκης, για τη μείωση των ανταποδοτικών τελών μέσω της ανακύκλωσης του γυαλιού από τις επιχειρήσεις. Ανάλογα με τα κιλά γυαλιού που δίνονται προς ανακύκλωση θα μειώνονται και τα ανταποδοτικά τέλη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook