Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί της Τρίτης στην πλατεία Δικαστηρίων 

Την συμμετοχή των καταστημάτων εστίασης στην πανελλαδική κινητοποίηση του κλάδου, γνωστοποιεί με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Επιχειρηματικών Εστίασης νομού Χανίων.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Μετά από 20 μήνες πανδημίας. Με αλλεπάλληλα  άνοιξε κλείσε ,με αδιέξοδα μέτρα που περιορίζουν την λειτουργία και την επιβίωση των καταστημάτων μας η κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη την στοχοποίηση  της εστίασης . Με μία ακόμη δέσμη μέτρων σχεδόν κοροϊδίας, προσπαθεί να μεταθέσει τις δικές της ευθύνες και αδυναμίες διαχείρισης της  πάλι στην εστίαση..

 Με τα νέα μέτρα πλέον αναγκαζόμαστε να κάνουμε και τους χωροφύλακες στα μαγαζιά μας!! Αντιμέτωποι πλέον  με το  4ο κύμα της πανδημίας,  αντί να παρθούν ουσιαστικά μέτρα, που θα διασφαλίζουν την υγειά και την επιβίωση μας , ζούμε ξανά το κυνήγι του κλάδου. Τα συσσωρευμένα  προβλήματα και οι υποχρεώσεις μας  δεν ξεπερνιούνται με μια τουριστική περίοδο και με τις επιστρεπτέες προκαταβολές. Ιδιαίτερα οι αυτοαπασχολούμενοι, οι οικογενειακές και μικρές επιχειρήσεις και όχι μόνο είναι πλέον αντιμέτωπες με την προοπτική του λουκέτου. 

Είμαστε αυτοί που έχουμε δεχτεί την μεγαλύτερη πίεση στη διάρκεια της πανδημίας και πλέον βιώνουμε νέα κύμα ανατιμήσεων σε πρώτες ύλες και αυξήσεις σε ενέργεια.

Με το δημόσιο σύστημα υγείας στα όρια του ,με  συνωστισμό στους μεγάλους εργασιακούς χώρους , με25αρια και 30αρια τμήματα στα σχολεία , είναι κοροϊδία να φταίει πάλι η εστίαση!

ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ

Την Τρίτη 16 Νοεμβρίου η εστίαση σε όλη την χώρα (και εδώ στα Χανιά) κλείνει  και στέλνει ηχηρό μήνυμα ότι δεν πάει άλλο! Απαιτούμε στήριξη απέναντι σε κάθε μέτρο περιορισμού της λειτουργίας μας και θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας. Ας είναι η 16 του Νοέμβρη μια αφετηρία αντεπίθεσης και διεκδικήσεων.

 Στις  16 Νοέμβρη ενώνουμε τη φωνή μας και  με άλλους τοπικούς  επαγγελματικούς κλάδους και  συλλόγους».

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί της Τρίτης στην πλατεία Δικαστηρίων των Χανίων.

Στην συγκέντρωση θα συμμετέχουν και ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων αλλά και άλλοι επαγγελματοβιοτέχνες οι οποίοι την Τρίτη έχουν ανακοινώσει κλείσιμο των επιχειρήσεων από τις 9:00 μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook