Σε δίκη έπειτα, από 4 μηνύσεις για διατάραξη κοινής ησυχίας κατά την διεξαγωγή του 12ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ,  θα οδηγηθούν την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, μέλη από το "Στέκι Μεταναστών".

Σε ανακοίνωσή τους ζητούν την παρουσία αλληλέγγυων έξω από τα δικαστήρια  προκειμένου να εκφράσουν τη στήριξή τους στους εθελοντές του Στεκιου.

Όπως αναφέρουν:

Την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου γίνεται δικαστήριο μετά από μήνυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων σύμφωνα με  την οποία κατηγορείται το Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών για διατάραξη της ησυχίας των περιοίκων κατά τη διοργάνωση του 12ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ.  Οι μηνύσεις μάλιστα δεν είναι μία ούτε δύο, αλλά 4! Δύο μηνύσεις για κάθε μέρα του φεστιβάλ! 

Το ζήτημα είναι αρκετά σοβαρό γιατί δείχνει ότι τα όργανα της τάξης έχουν επιλεκτικά αυτιά. Δεν είναι ευαίσθητα όταν τραγουδάνε στο στάδιο μεγάλοι τροβαδούροι του ελληνικού πενταγράμμου όταν ξεσηκώνεται από τα μεγάφωνα ολόκληρη η πόλη, ούτε ενοχλούνται από τις επανειλημμένες καταγγελίες πολιτών για το θόρυβο που προκαλούν τα μπαράκια στην παλιά πόλη κάθε βράδυ. Εκείνο που τους ενοχλεί είναι το αντιρατσιστικό φεστιβάλ. Δικαιολογημένα λοιπόν πιστεύουμε ότι ο υπερβάλλων ζήλος  των οργάνων της τάξης και της ησυχίας οφείλεται σε καθαρά πολιτικούς λόγους. 

Το αντιρατσιστικό φεστιβάλ έχει γίνει πλέον θεσμός για την πόλη των Χανίων. Αυτό δείχνει η μαζικότητα προσέλευσης χιλιάδων πολιτών τις μέρες του φεστιβάλ, που έχει καθιερωθεί ως η μαζικότερη ανοιχτή εκδήλωση που γίνεται στο Δήμο Χανίων. Διοργανώνεται από αντιρατσιστικές οργανώσεις της πόλης εδώ και 12 χρόνια, χωρίς χορηγούς, ενάντια σε λογικές κατανάλωσης, συλλογικά ακηδεμόνευτα και δημιουργικά. Κανείς από τους καλλιτέχνες δεν πληρώνεται για την προσφορά του και η είσοδος στο φεστιβάλ είναι ελεύθερη. Με συζητήσεις, συναυλίες, γεύσεις από όλο τον κόσμο σπάμε το φόβο των αποκλεισμένων και απαντάμε ενωμένα στις φασιστικές προκλήσεις. 

Μήνυση έγινε και κατά τη διοργάνωση του φετινού Αντιπολεμικού Διήμερου, που γίνεται και αυτό κάθε χρόνο στο πάρκο και οργανώνεται από την Ενωτική Πρωτοβουλία Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης, μετά την εκδίκαση της οποίας υπήρξε αθώωση των εκπροσώπων της. 

Είμαστε σίγουροι ότι και αυτή τη φορά με τη μαζική παρουσία αλληλέγγυων τη Δευτέρα 26/02 στα δικαστήρια οι μηνύσεις θα πέσουν στο κενό και θα υπάρξει αθώωση των εκπροσώπων μας.