Το Πανεπιστήμιο Κρήτης – Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (ΜΦΙΚ), σε συνεργασία με το Δήμο Μυλοποτάμου και τον ΑΚΟΜΜ ΑΑΕ ΟΤΑ σας προσκαλεί σε θεματικό εργαστήριο με τίτλο: «Περιοχές NATURA 2000: Ευκαιρία ή εμπόδιο για την ανάπτυξη;». 

Η εκδήλωση υλοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος LIFE13 INF/GR/000188 με τίτλο: «Οι οικολογικές υπηρεσίες, τα κοινωνικά οφέλη και η οικονομική αξία των υπηρεσιών των οικοσυστημάτων στις περιοχές NATURA 2000 στην Κρήτη» (LIFE Natura2000ValueCrete) και θα λάβει χώρα την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018 και ώρα 13.00 μ.μ. στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Στέκι Περάματος». 

Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο ρόλος σας είναι καθοριστικός στην αντιμετώπιση προβλημάτων που σχετίζονται με τις Προστατευόμενες Περιοχές του Δικτύου NATURA 2000, θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε όπως ενημερώσετε σχετικά τους συνεργαζόμενους φορείς και τα εγγεγραμμένα μέλη των υπηρεσιών σας προκειμένου να διασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή συμμετοχή. 

Στη διάρκεια της εκδήλωσης αναμένεται να διατυπωθούν προτάσεις και να συζητηθούν προβλήματα που σχετίζονται με τις ΠΠ του νησιού. Παράλληλα, θα παρουσιαστεί το Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO Ψηλορείτη και η συμβολή του στην Τοπική Ανάπτυξη. 

Ευελπιστώντας στη συμμετοχή σας, στη θετική σας ανταπόκριση και την υποστήριξη για τη διασφάλιση της προστασίας της  βιοποικιλότητας στη Κρήτη, παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπρόσθετη ενημέρωση και θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook