Συμφώνα με τον Aυγενακη η Ν.Δ όταν αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας θα καταργήσει την τροπολογία και θα δώσει στον ΟΑΚ τη δυνατότητα να λειτούργει ως ένα αναπτυξιακό εργαλείο για το νησί.

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν στα Γραφεία της ΝΟΔΕ Ηρακλείου ο Γραμματέας της Π.Ε. ΝΔ – Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης και ο πρώην Υπουργός & πρώην Βουλευτής Χανίων κ. Μανούσος Βολουδάκης, σήμερα Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2018, με θέμα «Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ) – Απαραίτητο εργαλείο για τα βασικά έργα υποδομής στην Κρήτη». 

Ο Γραμματέας της Ν.Δ. κ. Λευτέρης Αυγενάκης κατά την συνέντευξη τύπου, μεταξύ άλλων, επεσήμανε: «Τον ΟΑΚ τον ιδρύσαμε το 2013, σε μια προσπάθεια εξορθολογισμού της διοίκησης και της εκτέλεσης δημοσίων έργων συγχωνεύοντας τους ΟΑΔΥΚ, ΟΑΝΑΚ, ΕΥΔΕ ΒΟΑΚ και ΕΥΔΕ Αποσελέμη. Το μοντέλο του ΟΑΚ είναι μια καινοτόμος προσέγγιση της Δημόσιας Διοίκησης, η οποία λαμβάνει υπ’ όψιν τις αναπτυξιακές δυνατότητες και τις ιδιαιτερότητες της Κρήτης. Ο ΟΑΚ είναι το όχημα με το οποίο η εκάστοτε κυβέρνηση μπορεί να ασκήσει ειδική αναπτυξιακή πολιτική για την Κρήτη. Με έμφαση στο ΒΟΑΚ που αποτελεί, αυτή τη στιγμή, το μεγαλύτερο πρόβλημα του νησιού. 

Η αποδυνάμωση του ΟΑΚ και η μεταφορά αρμοδιοτήτων του στην νέα υπηρεσία ΕΥΔΕ Κρήτης και Δωδεκανήσων θα επιτείνει την καθυστέρηση στα αναπτυξιακά έργα της Κρήτης. Παράλληλα, θα δημιουργηθούν ζητήματα αλληλεπικαλύψεων και σύγχυσης αρμοδιοτήτων, όχι μόνο μεταξύ της νεοσύστατης ΕΥΔΕ Κρήτης και Δωδεκανήσων και του ΟΑΚ, αλλά και με άλλες υπηρεσίες όπως η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης, οι Διευθύνσεις Τεχνικών Έργων των Π.Ε. της Κρήτης, οι Διευθύνσεις Τεχνικών Υπηρεσιών των Δήμων, κλπ. 
Η Κυβέρνηση δημιουργεί νέες δημόσιες υπηρεσίες αυξάνοντας τη γραφειοκρατία, τις αλληλο-επικαλύψεις αρμοδιοτήτων και την πολυπλοκότητα στο δημόσιο τομέα. Δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας προσπαθώντας να εξυπηρετήσει τον πελατειακό κρατισμό της και να «βολέψει ημετέρους». Ο ΟΑΚ με την πρώτη του διοίκηση απέδειξε ότι επιτυγχάνει εξοικονόμηση πόρων και μείωση της γραφειοκρατίας σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο λειτουργίας, ενώ, ταυτόχρονα, παράγει περισσότερο έργο! 

Η Κυβέρνηση, αφού απαξίωσε τον Οργανισμό,  του αφαίρεσε προ δυο εβδομάδων με μια επαίσχυντη τροπολογία την πιο ουσιαστική αρμοδιότητα, αυτή που αφορά τον ΒΟΑΚ! Για εμάς στη ΝΔ, ο ΟΑΚ είναι σημαντικός για την ανάπτυξη του νησιού μας και μπορεί να γίνει η αιχμή του δόρατος, εάν αξιοποιηθεί σωστά. Οι αρμοδιότητές του πρέπει να αποκατασταθούν,  ο ρόλος του πρέπει να ενισχυθεί και όχι να αποδυναμώνεται».

Ο κ. Μανούσος Βολουδάκης τόνισε, μεταξύ άλλων: «Ιδρύσαμε το 2013 τον ΟΑΚ, ένα πραγματικά Παγκρήτιο Οργανισμό, συγχωνεύοντας προϋφιστάμενους φορείς και υπηρεσίες. Εντάξαμε την ίδρυση στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής νοικοκυρέματος του δημοσίου με τη συγχώνευση ομοειδών φορέων. Όμως δεν κάναμε απλή συγχώνευση: δώσαμε στο νέο Οργανισμό αρμοδιότητες που πριν ασκούνταν από την κεντρική κυβέρνηση. Δώσαμε στον Οργανισμό τελική αρμοδιότητα για τα έργα υποδομών της Κρήτης, και κατ΄εξοχήν για το ΒΟΑΚ. Για να γίνει αντιληπτή η σημασία του γεγονότος αυτού, αρκεί να δει κανείς ότι οι μοναδικοί οργανισμοί με τελική αρμοδιότητα για αυτοκινητοδρόμους είναι η ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε. και ο ΟΑΚ.  

Απλώς πριν τον ΟΑΚ η γραφειοκρατία του Υπουργείου ελάμβανε γνώση και ενέκρινε τα έργα με τους δικούς της αργούς ρυθμούς, μέχρι να φτάσει το θέμα στον Υπουργό και να εκδοθεί η σχετική απόφαση. Για αυτό καθυστέρησαν τόσο πολύ τα έργα, τις εποχές μάλιστα όπου υπήρχαν και άφθονοι πόροι για χρηματοδότηση. Σε αντίθεση με αυτό, οι αποφάσεις του ΟΑΚ λαμβάνονται στην Κρήτη για την Κρήτη.  
Θελήσαμε με την ίδρυση του ΟΑΚ να επιτύχουμε και κάτι ακόμη: διαφάνεια στις αποφάσεις. Η αρχή αυτή σήμερα καθίσταται περισσότερο επίκαιρη από ποτέ. Η διαφάνεια διασφαλίζεται, περισσότερο από οπουδήποτε αλλού στη Δημόσια Διοίκηση, καθώς στο Δ.Σ. του Οργανισμού δε μετέχουν μόνο τα στελέχη που ορίζει ο Υπουργός, αλλά και εκπρόσωποι της Περιφέρειας και των Δήμων. Μπορεί ο καθένας να καταλάβει, ότι όταν για τις μεγάλες αποφάσεις έχουν λόγο όχι μόνο η Κεντρική κυβέρνηση, αλλά ταυτόχρονα Δήμοι και Περιφέρεια, δεν μπορεί να υπάρξουν σκιές ή υπόνοιες για τη διαδικασία της ανάθεσης των δημοσίων έργων. Για ποιο λόγο η σημερινή κυβέρνηση δε θέλει αυτές τις διαφανείς διαδικασίες;  Μήπως τους ενοχλεί ακριβώς το γεγονός ότι οι αποφάσεις του Οργανισμού είναι διαφανείς και δεν είναι στον απόλυτο έλεγχο του Υπουργού; Αν ακολουθούσαμε τη δική τους λογική του τελευταίου διαστήματος, θα έπρεπε ήδη να τους καλέσουμε να αποδείξουν την αθωότητά τους!».