«Οι προηγούμενοι άνοιξαν τον τάφο και ο νόμος Κατρούγκαλου έβαλε την ταφόπλακα του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος»

Για ταλαιπωρία δίχως τέλος στους ασφαλισμένους του ΕΦΚΑ, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Πανελλήνιας  Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΕΦΚΑ Βαγγέλης Θεοδωρίδης, ο οποίος βρέθηκε στα Χανιά προκειμένου να παραστεί στις εργασίες της εκλογικοαπολογιστικής συνέλευσης του συλλόγου εργαζομένων Χανίων.

Να σημειωθεί πως παρά του ότι η συνέλευση είχε ορισθεί για την 1 μμ, μέχρι και την τελευταία στιγμή οι υπάλληλοι των διοικητικών υπηρεσιών και ειδικά του τμήματος μητρώου, εξυπηρετούσαν τους ασφαλισμένους οι οποίοι – όπως κάθε ημέρα – περίμεναν σε ουρές.

«Δυστυχώς 14 μληνες μετά την επίσημη λειτουργία του νέου ασφαλιστικού συστήματος, τα προβλήματα αντί να επιλυθούν, έχουν πολλαπλασιασθεί» είπε στο Flashnews.gr ο κ..Θεοδωρίδης.

Κάνοντας λόγο για διοικητικό χάος και λειτουργικά προβλήματα που έχουν σαν αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των πολιτών, ανέφερε πως «εάν πάει στην διοικητική υπηρεσία του ΕΦΚΑ κάποιος γιατρός, δικηγόρος ή αγρότης, δεν θα μπορέσει να εξυπηρετηθεί καθώς δεν έχουν ενημερωθεί οι υπάλληλοι και δεν υπάρχουν ενιαίοι κανόνες…»

Σε ότι αφορά στις άμεσες προοπτικές, ο κ. Θεοδωρίδης φάνηκε πολύ απαισιόδοξος, λέγοντας πως η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων θα συνεχιστεί γιατί δεν υπάρχουν κατευθύνσεις και δεν έχουν εκδοθεί ακόμη οι βοηθητικές εγκύκλιοι σε όλα τα επίπεδα…

Τέλος ο κ.Θεοδωρίδης ανέφερε πως «από την αρχή λέγαμε πως σκοπός που έκαναν τον ΕΦΚΑ ήταν η μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης, κάτι που το κατάφεραν» ενώ μίλησε για συντάξεις με την μορφή επιδομάτων.

«Οι προηγούμενοι άνοιξαν τον τάφο και ο νόμος Κατρούγκαλου έβαλε την ταφόπλακα του ασφαλιστικού συστήματος» κατέληξε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΕΦΚΑ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook