Είστε λάτρης του σινεμά, της τεράστιας κινηματογραφικής οθόνης και του ήχου dolby, απολαμβάνετε τις τρεις διαστάσεις, αλλά δεν αντέχετε την πολυκοσμία, τις ομιλίες, και τα κεφάλια που σας κρύβουν τη θέα; Μόλις παρουσιάστηκε στο Τόκιο ένα νέο γκάτζετ πρωτοποριακής τεχνολογίας που κατά πάσα πιθανότητα σας αφορά.

Είναι μια μίνι κινηματογραφική οθόνη που «φοριέται επί κεφαλής», σαν γιαλιά-κασκέτο, και προσφέρει τόσο υψηλής ποιότητας 3D εικόνα όπως ακριβώς στο σινεμά, δηλαδή σαν να παρακολουθούσατε μια οθόνη σε απόσταση 20 μέτρων.

Το νέο προϊόν κατασκεύασε η Sony, ονομάζεται HMZ, και κοστίζει 560 ευρώ. Η προσωπική μίνι κινηματογραφική οθόνη εφάπτεται στα μάτια και γύρω από το κεφάλι με δύο ενσωματωμένες μικρές οθόνες διόδου εκπομπής οργανικού φωτός (OLED) υψηλής ευκρίνειας και ενσωματωμένα ακουστικά ήχου hi-fi.

Είναι η πρώτη φορά που προσφέρεται μία τόσο «πειστική» κινηματογραφική ποιότητα σε ατομική συσκευή, αναφέρει το Βήμα. Όμως υπάρχει και ο αντίλογος. Ηδη κάποιοι σχολιαστές έσπευσαν να εκτιμήσουν ότι το προϊόν αυτό μάλλον θα απευθυνθεί σε περιορισμένο ειδικό κοινό, αφού η αγορά μιας συσκευής που προϋποθέτει να κάθεσαι μόνος σου και να φοράς ένα «κράνος» δεν θα φανεί δελεαστική ούτε για τους ορκισμένους γκατζετάκηδες.


«Δεν αποτελεί την καινοτομία-βόμβα που αναμενόταν ως απάντηση της Sony στο iPod και στο iPad της Apple, αλλά απλώς ένα ευφάνταστο κατασκεύασμα σερβιρισμένο με την τελευταία λέξη της μόδας στην τεχνολογία» έγραψε ένας δημοσιογράφος του ειδικού Τύπου που δοκίμασε το ΗΜΖ. Θυμίζει λίγο παιχνιδομηχανή κεφαλής, σαν το Virtual Boy της Nintendo, αλλά είναι πιο κομψό και εκλεπτυσμένο, προσφέροντας παράλληλα την εντυπωσιακή εμπειρία του σινεμά.

Ο αντιπρόεδρος της Sony ξεκαθάρισε ότι η συσκευή κινηματογραφικής προβολής 3D δεν απευθύνεται σε παιδιά κάτω των 15 ετών, μιας και η έκθεση σε υπερβολικά διεγερτικές εικόνες προσβάλλει τον εγκέφαλο των εφήβων που ακόμα αναπτύσσεται. Επίσης πρόσθεσε ότι «η πρόκληση ήταν η δημιουργία μικρών οθονών χωρίς να συμβιβαστούμε ως προς την ποιότητα της εικόνας».

Το HMZ έχει τη νέα οθόνη OLED της Sony, που προσφέρει καλύτερη εικόνα συγκριτικά με τις δημοφιλέστερες οθόνες υγρού κρυστάλλου και πλάσμα, τις οποίες έχουν τα περισσότερα λάπτοπ και οι επίπεδες τηλεοράσεις.

Στα καταστήματα της Ιαπωνίας το HMZ θα διατεθεί στις 11 Νοεμβρίου, ενώ στην Αμερική και στην Ευρώπη θα έρθει την περίοδο των Χριστουγέννων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook