Στην μια περίπτωση 20χρονη Ελληνίδα έδωσε σε Σύριο τα πλαστά έγγραφα προκειμένου να ταξιδέψει στην Ολλανδία

Πριν ακλά - καλά ξεκινήσει η τουριστική περίοδος και η αύξηση των αεροπορικών πτήσεων, ξεκίνησε η αύξηση περιπτώσεων αλλοδαπών που προσπαθούν να ταξιδέψουν απο την Κρήτη σε άλλη ευρωπαική χώρα με πλαστά έγγραφα.

Αναλυτικότερα:

Συνελήφθησαν, στον Κρατικό Αερολιμένα Ηράκλειου «Ν. Καζαντζάκης», από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου, 20χρονη ημεδαπή και 25χρονος αλλοδαπός υπήκοος Συρίας, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διευκόλυνσης εξόδου από τη χώρα και πλαστογραφία πιστοποιητικών. 
Ειδικότερα, χθες, το πρωί, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, συνελήφθη ο 25χρονος διότι προσήλθε στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Αρχών Ελλάδας, τα οποία προμηθεύτηκε από την 20χρονη, με σκοπό να διευκολύνει την έξοδο του από την χώρα για Ολλανδία.
Τα πλαστά έγγραφα  κατασχέθηκαν, ενώ  οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου. 

Συνελήφθησαν, στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης», σήμερα το πρωί, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου,  τέσσερις (4) αλλοδαποί  και συγκεκριμένα, 23χρονος  υπήκοος Πακιστάν, 27χρονος υπήκοος Ιράκ, 30χρονος υπήκοος Ιράν και 51χρονη υπήκοος Αφγανιστάν,  για πλαστογραφία πιστοποιητικών.
Ειδικότερα, σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο οι ανωτέρω αλλοδαποί επέδειξαν στους αστυνομικούς πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα αρχών, Σουηδίας και Βουλγαρίας,  με σκοπό την έξοδο τους από την χώρα με προορισμό τη Γερμανία.
Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.