Ο Δήμαρχος Πλατανια Μαλανδράκης Γιάννης και ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Μαστοράκης συναντήθηκαν την Τετάρτη με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Κουρουπλή, μετά από πρόσκληση του , σχετικά με το νέο ΠΔ που άφορα την ναυαγοσωστική προστασία με ισχύ από τις 4/5/2018.

Κατά την συνάντηση, που έγινε παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων και στελεχών του Υπουργείου , έγινε αναλυτική επεξήγηση στον Υπουργό γιατί πρέπει άμεσα να γίνει αναστολή της εφαρμογής του για την τρέχουσα ναυαγοσωστική περίοδο, καθόσον σε άλλη περίπτωση οι τρέχοντες διαγωνισμοί θα καταστούν είτε άκυροι , είτε άγονοι. 

Επίσης οι διαδικασίες που απαιτούνται για την πραγματοποίηση των διαγωνισμών με νέα αφετηρία , σύμφωνα με το νέο ΠΔ   μετά τις 5/5/2018, θα έχουν ως αποτέλεσμα να ολοκληρωθούν στο τέλος του καλοκαιριού στην καλύτερη περίπτωση!

Ο Υπουργός κ.  Κουρουπλής, μετά τη μακρά συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, δεσμεύτηκε ότι θα κάνει τις απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες για την ομαλή λειτουργία των Υπηρεσιών ναυαγοσωστικής ασφάλειας , από τους Δήμους, στο προσεχές διάστημα. 

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τα γραφεία της ΚΕΔΕ, όπου συνεδρίαζε το ΔΣ και έκαναν σχετική τοποθέτηση, που είχε ως αποτέλεσμα την απόφαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ για άμεση παρέμβαση προς τον Υπουργό με αίτημα την αναστολή της εφαρμογής του  νέου Π.Δ. για την τρέχουσα θερινή περίοδο.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook