Τάσος Βάμβουκας: Σέβομαι την άποψή του και θα σεβαστώ την επιθυμία του – Ποιος ορίστηκε νέος αναπληρωτής

Έναν μήνα μετά την «κόντρα» που είχε εκδηλωθεί μεταξύ του αντιδημάρχου Μιχάλη Βλαχάκη και του ειδικού συμβούλου του δημάρχου Χανίων Μιχάλη Αρτεμάκη λόγω της Fraport, υπήρξε νέα κρίση στον Δήμο, αυτή την φορά μεταξύ του αντιδημάρχου Χανίων και του δημάρχου Τάσου Βάμβουκα.

Το πρωί στην συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής του Δήμου τέθηκε και το θέμα της σημερινής συνάντησης που ζητήθηκε από την διοίκηση της Fraport με τον Δήμαρχο Χανίων. Ο κ.Βλαχάκης θεωρώντας πως η συνάντηση αυτή δεν είχε νόημα καθώς ο ίδιος – με την ιδιότητα του αναπληρωτή του δημάρχου – εκπροσώπησε τον δήμο στην συνάντηση φορέων που έγινε στην αντιπεριφέρεια, ζήτησε να απαλλαγεί από την αρμοδιότητα της αναπλήρωσης του κ.Βάμβουκα.

Αμέσως μετά  στην σελίδα του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ανάρτησε το εξής κείμενο:

«Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του Δήμου Χανίων, ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece Αλεξάντερ Τσινέλ, θα συναντηθεί με τον Αναστάσιο Βάμβουκα ώστε «να ενημερωθεί για τις απόψεις του Δημάρχου Χανίων για τα ζητήματα διαχείρισης του αεροδρομίου, που απασχολούν τη Χανιώτικη κοινωνία, λόγω της απουσίας του κ. Βάμβουκα από την ευρεία σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στις 20/4/2018, στην Αντιπεριφέρεια Χανίων».

Στην συγκεκριμένη σύσκεψη παραβρέθηκα αναπληρώνοντας τον Δήμαρχο που βρισκόταν εκτός Χανίων και ανέδειξα με τον πιο γλαφυρό τρόπο την οικονομική συρρίκνωση που υπέστη ο ξενοδοχειακός τομέας, ο επισιτιστικός κλάδος και ευρύτερα το σύνολο των παραγωγικών φορέων του Δήμου, κατά την διάρκεια της περιόδου που η Fraport Greece διαχειρίζεται το Αεροδρόμιο Ιωάννης Δασκαλογιάννης.

Συντάχθηκα με τους αυτοδιοικητικούς του Νομού, ζητώντας δια επιτάσεως απο την Fraport Greece, να εκπονήσει και να παρουσιάσει, business plan για την βελτιστοποίηση των αφίξεων της πύλης εισόδου του Νομού, με σαφή προσανατολισμό στην διεύρυνσης της τουριστικής περιόδου κατά τους χειμερινούς μήνες. Και βεβαίως μετά το πέρας της σύσκεψης, ενημέρωσα τον Δήμαρχο Χανίων για το σύνολο των προτάσεων και αποφάσεων που ελήφθησαν.

Με αφορμή την σημερινή επίσκεψη και διακρίνοντας διαφορετική πλεύση και προσέγγιση στο συγκεκριμένο θέμα σε σχέση με αυτή που τήρησα εκπροσωπώντας τον Δήμο Χανίων στην παραπάνω σύσκεψη, ζήτησα σήμερα από τον Δήμαρχο Χανίων να με απαλλάξει από την αρμοδιότητα της αναπλήρωσης του.»

Ερωτώμενος σχετικά ο Δήμαρχος Χανίων, είπε πως θα σεβαστεί την άποψη του κ.Βλαχάκη και την επιθυμία του, παρά του ότι παραμένουν στενοί συνεργάτες.

Όπως είπε, νέος αναπληρωτής του αναλαμβάνει ο αντιδήμαρχος Γιάννης Μαράκης με δεύτερο αναπληρωτή ον αντιδήμαρχο Γιώργο Ξανθουδάκη.

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook