Εφόλης της ύλης η σημερινή συνάντηση της διοίκησης της Fraport Greece με τον Δήμαρχο Χανίων

Πρώτη ενημέρωση 12:36

Η ανάπτυξη χειμερινού τουρισμού, η μείωση των τελών και η προσέλκυση αεροπορικών εταιρειών ήταν τα βασικά θέματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν σήμερα στελέχη της Fraport Greece με επικεφαλής τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Alexander Zimell, με τον Δήμαρχο Χανίων Τάσο Βάμβουκα.

Όπως είπε  ο Δήμαρχος Χανίων, η συνάντηση ,παρουσία του γενικού οικονομικού διευθυντή της εταιρείας Βαγγέλη Μπαλτά και του διευθυντή του αεροδρομίου Χανίων Τάσου Τηνιακού. έγινε ύστερα από ενδιαφέρον της ίδιας της εταιρίας, λόγω της απουσίας του από τη σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί στην Αντιπεριφέρεια Χανίων στις 20 Απριλίου. 

Υπενθυμίζεται οτι νωρίτερα σήμερα το πρωί, η συνάντηση αυτή μεταξύ του δημάρχου και της διοίκησης της Fraport,  αποτέλεσε την αφορμή άλλης μιας κρίσης στο δήμο, καθώς ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Βλαχακης παραιτήθηκε από αναπληρωτής Δημάρχου.

Μετά την συνάντηση – που έγινε κεκλεισμένων των θυρών για τους δημοσιογράφους – σε δηλώσεις του ο κ. Βάμβουκας  αναφέρθηκε στο περιεχόμενο, λέγοντας πως τέθηκε μια σειρά ζητημάτων τα οποία άπτονται στην καλύτερη δυνατή διαχείριση του αεροδρομίου Χανίων με στόχο την προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών  με χαμηλότερες τιμές κατά την χειμερινή περίοδο.

Ο κ.Βάμβουκας έκανε λόγο για αναγκαιότητα συνεργασίας της εταιρείας με τους φορείς ενώ διευκρίνισε πως  συμφωνεί απόλυτα με το κείμενο που επιδόθηκε από τους φορείς στην σύσκεψη που είχε γίνει στην Αντιπεριφέρεια Χανίων.

 

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Alexander Zinell είπε πως συζητήθηκε το θέμα του χειμερινού τουρισμού και της καλής συνεργασίας του δήμου Χανίων με την διαχειρίστρια εταιρεία για την προσέλκυση όσο των δυνατόν περισσότερων πτήσεων και αεροπορικών εταιρειών, ενώ ανέφερε πως στόχος της εταιρείας είναι η καλή συνεργασία με τους φορείς προς όφελος όλων.

 

Ερωτώμενος για την Ryan air, απάντησε πως η Fraport συνεργάζεται με αυτή την αεροπορική εταιρεία, αλλά σε ότι αφορά στα Χανιά εκείνο που θέλει είναι να επικεντρωθεί στις εταιρείες που επιδιώκεται να χρησιμοποιήσουν το αεροδρόμιο για αύξηση της επιβατικής κίνησης.

Τέλος σε ότι αφορά στο αν θα υπάρξει απάντηση στο υπόμνημα που δόθηκε στην εταιρεία από τους τοπικούς φορείς κατά την προηγούμενη συνάντηση ο κ. Zinell είπε πως για λόγους ιεραρχίες έπρεπε πρώτα να γίνει η συνάντηση με τον Δήμαρχο Χανίων και μετά θα δοθούν απαντήσεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook