Στιγμές αγωνίας για τους 19 επιβάτες, το τριμελές πλήρωμα αλλά και τους διασώστες – Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Τελευταία ενημέρωση Τετάρτη 3:40 πμ

Χάρη στις ηρωικές προσπάθειες των Σφακιανών δεν συνέβη ένα τραγικό ναυτικό δυστύχημα, όταν το πλοίο Neptune εκτελώντας το δρομολόγιο Λουτρό – Σφακιά, έμεινε ακυβέρνητο έξω από το λιμάνι της Χώρας Σφακίων με τα κύματα να το σπρώχνουν πάνω στα τσιμεντένια μπλόκια.

Οι 19 επιβάτες του πλοίου πέρασαν στιγμές έντονης αγωνίας  στο πίσω τμήμα του πλοίου το οποίο είχε υποστεί ρήγμα και κινδύνευε ανα πάσα στιγμή να βυθιστεί ή να τσακιστεί πάνω στα μπλόκια.

Τότε έσπευσαν ο κ.Σταύρος Κουρής με το μικρό σκάφος – ταξί και ο αλιέας Γιώργος Φουντουλάκης, οι οποίοι κατέβαλαν γιγάντιες προσπάθειες για να ρίξουν ένα σκοινί προς το πλήρωμα προκειμένου να δεθεί και να απομακρυνθεί από το χαμό το πλοίο.

Τελικά, ευτυχώς, ο κ.Κουρής κατάφερε να δέσει το Neptune και σιγά – σιγά να το απομακρύνει από τον κίνδυνο, ενώ στην συνέχεια το Neptune ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι, όπου αποβιβάστηκαν οι τυχεροί επιβάτες.

Για άλλη μια φορά, αποδείχθηκε πως ευτυχώς που στην θάλασσα, υπάρχουν ιδιώτες επαγγελματίες, οι οποίοι συνδράμουν και μάλιστα ηρωικά όπου χρειαστεί.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Χώρας Σφακίων, απογευματινές ώρες χθες, για περιστατικό ακυβερνησίας του Ε/Γ-Δ/Ρ ”ΝΕΠΤΟΥΝΕ” Ν. Χανίων 178, στη θαλάσσια περιοχή περίπου 100m από την είσοδο του λιμένα Χώρας Σφακίων, με επιβαίνοντες δεκαεννέα (19) αλλοδαπούς επιβάτες και τρία (03) μέλη πληρώματος.

Άμεσα ενημερώθηκαν προς παροχή τυχόν συνδρομής τα ελλιμενισμένα Α/Κ ”ΓΕΡΟ ΜΕΡΗΣ” Ν. Χανίων 205 και Ε/Γ-Τ/Ρ ”ΤΑΞΙ ΔΑΜΟΛΟ” Ν. Χανίων 659, καθώς και το παραπλέον Ε/Γ-Τ/Ρ ”ΔΕΛΦΙΝΙ” Ν. Χανίων 648.

Το ακυβέρνητο πλοίο προσάραξε, ενώ ρυμουλκήθηκε από το Ε/Γ-Τ/Ρ ”ΤΑΞΙ ΣΤΑΥΡΟΣ” Ν. Χανίων 636, το οποίο είχε αρχικά σπεύσει προς παροχή συνδρομής, και κατέπλευσαν στο λιμένα Χώρας Σφακίων, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι επιβάτες.

Στη συνέχεια, λόγω εισροής υδάτων και αδυναμίας αντιμετώπισης αυτής με ιδία μέσα, το πλοίο μετακινήθηκε σε αβαθές σημείο στην ανατολική πλευρά του λιμένα Σφακίων, όπου ημιβυθίστηκε.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Λιμενικό Σταθμό Χώρας Σφακίων που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν ο Πλοίαρχος και ο Μηχανικός του ”ΝΕΠΤΟΥΝΕ”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook