Γράφει ο Παραπολιτικός γιατί έφυγε ο Μιχάλης Βλαχάκης από τον Δήμο Χανίων (;)

Ο Μιχάλης Βλαχάκης, μαζί με τον Νεκτάριο Αλεξανδράκη ήταν οι δύο πιο στενοί συνεργάτες του Δημάρχου Χανίων σε όλη την περίοδο της θητείας τους μέχρι τώρα.

Γιατί όμως έφυγε ο Μιχάλης Βλαχάκης από το πλευρό του Δημάρχου, την ώρα που του είχε δώσει σχεδόν ό,τι θέση υπάρχει στομ Δήμο;

Από την περασμένη Παρασκευή, αμέσως μετά την ανακοίνωση της παραίτησής του, διάφοροι κύκλοι διοχετεύουν στα ΜΜΕ πληροφορίες πάσης φύσεως προκειμένου να τον αγιοποιήσουν, να πουν πόσο καλός είναι και ταυτόχρονα να ρίξουν τις ευθύνες σε όλους τους άλλους. 

Ο Μιχ. Βλαχάκης δηλαδή ήταν ο τέλειος που μέχρι τώρα είχε χειριστεί άψογα όλα τα θέματα, τα έκανε όλα σωστά και όλοι οι άλλοι ήταν οι «κακοί» που δεν τον άφηναν να κάνει τη δουλειά του;

Ακόμα και έτσι να είναι γιατί τα βάζει με την Ελληνική Δικαιοσύνη, γιατί στην επιστολή του την ειρωνεύεται και “υποκλίνεται στην ετυμηγορία της και στην ταχύτητα λήψης αποφάσεων”; 

Δεν ξέρει ότι η Δικαιοσύνη έχει το ρόλο της και υπόκειται σε κανόνες; Τι θέλει να πει, θέλει να υπονοήσει κάτι, θέλει να υπονοήσει κάποιο δικαστικό σκάνδαλο; Αν έχει στοιχεία για τους Δικαστές και τους Εισαγγελείς στην πόλη μας, να βγει και να τα δώσει δημόσια. 

Γιατί τα βάζει στην επιστολή του με τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου που δεν δέχτηκαν να συζητηθεί το θέμα; 

Γιατί δεν έβαλε το θέμα τόσο καιρό που έχει κατακυρωθεί ο διαγωνισμός για τις καντίνες, δεν ήξερε το πρόβλημα ή ξαφνικά προέκυψε; 

Και γιατί επέλεξε την Παρασκευή το απόγευμα να στείλει πρώτα στα ΜΜΕ την επιστολή παραίτησης, πριν ακόμα καν την καταθέσει στο Δήμαρχο και μαθαίνουμε ότι σήμερα το πρωί τρέχει και δεν φτάνει προκειμένου να την καταθέσει; Εννοείται ότι ο οποιοσδήποτε άλλος Δήμαρχος θα του είχε πει “Μιχάλη παιδί μου, δεν φεύγεις μόνος σου, σε διώχνω”.

Γιατί αφού είναι τόσο καλός και καθαρός και τα έχει κάνει όλα τέλεια δεν παρέμεινε μέχρι το τέλος της θητείας του, να το παλέψει μέχρι τέλους;

Νέος είναι, πρώτη φορά στα δημοτικά πράγματα, έμαθε μέσα από αυτό και έπρεπε να μείνει μέχρι το τέλος, γιατί αν δεν σπάσεις αυγά δεν κάνεις ομελέτα. 

Και ο κόσμος στα Χανιά θέλει πολιτικούς άρχοντες να το πηγαίνουν μέχρι το τέλος και όχι να εγκαταλείπουν πρώτοι το καράβι όταν βουλιάζει, όπως το κάνουν τα ποντίκια. 

Μάλλον όμως ο Μιχάλης Βλαχάκης έχει άλλες πολιτικές βλέψεις και η ιστορία με τις καντίνες ήταν μία καλή αφορμή για να ακολουθήσει τα σχέδια του για το μέλλον, όποτε τώρα ήταν το σωστό τάιμινγκ. 

Ναι αλλά όταν ο δήμαρχός σου, σου έχει δείξει τόσο μεγάλη εμπιστοσύνη και ότι έμαθες το έμαθες δίπλα του και εσύ τον εγκαταλείπεις, τότε αυτό θα σε ακολουθεί σε ό,τι και να κάνεις από εδώ και πέρα, γιατί οι πολίτες θα ξέρουν ότι στα δύσκολα θα τα παρατήσεις, αλλά κυρίως θα τα παρατήσεις για να κοιτάξεις το δικό σου το καλό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook