Ερώτηση προς τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Πολιτισμού και Τουρισμού, κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ με αφορμή το τραγικό περιστατικό με τον χαμό του 21χρονου νεαρού και ζητάει αυστηρά μέτρα, όπως διακοπή του πρωταθλήματος ακόμα και κατάργηση των συνδέσμων οπαδών των ομάδων.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, ο τραγικός χαμός του 21χρονου νεαρού, ως αποτέλεσμα αιματηρής συμπλοκής μεταξύ οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων στο Ηράκλειο, έχει κλονίσει την ελληνική κοινωνία και είναι καταδικαστέα πράξη από όλους μας.

Ο φανατισμός, δυστυχώς, ως σύνηθες φαινόμενο πλέον και η συνοδεύουσα αυτόν ωμή βία, μόνο δυσάρεστα αποτελέσματα έχει να επιδείξει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και δεν έχει να προσφέρει τίποτα στον αθλητισμό. Η Πολιτεία, ύστερα και από τις πρόσφατες εξελίξεις στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο οφείλει να πάρει μέτρα για την ριζική καταπολέμηση των φαινομένων βίας, ακόμα και με πολύ αυστηρές αποφάσεις.

Ο κ.Στρατάκης επισημαίνει ότι αυτού του είδους οι αιματηρές συμπλοκές που στη συγκεκριμένη περίπτωση είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός νέου παιδιού, είναι αδιανόητο να συμβαίνουν σε μία πολιτισμένη κοινωνία, ενώ, εξαιτίας τέτοιων γεγονότων, απομακρύνεται η νεολαία από τον αθλητισμό και τις αξίες που αυτός πρέπει να υπηρετεί.

Έτσι, καταλήγει ερωτώντας τους κ.Υπουργούς αν προτίθενται να προβούν στη διακοπή των πρωταθλημάτων ή έστω στην κατάργηση των συνδέσμων οπαδών των ομάδων, προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον τέτοια απαράδεκτα φαινόμενα βίας και να επιβληθεί επιτέλους η έννομη τάξη στην κοινωνία προς όφελος του γνήσιου φίλαθλου κόσμου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook