Απο την Παρασκευή 1 μέχρι και την Κυριακή 3 Ιουνίου

Η Κάντανος, ιδρυτικό μέλος του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδος και πρότυπο αυτοθυσίας, υπέστη ολοσχερή καταστροφή από τους Γερμανούς το 1941, οι οποίοι άφησαν πλάκες μαρτυρίας.

Οι πλάκες αυτές αποτελούν ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ σε όλη την Ευρώπη, γιατί όπου αλλού κατέστρεψαν οι Ναζί δεν τόνισαν τόσο πολύ την αντίσταση που συνάντησαν.

Το πρωΐ της Παρασκευής 1η Ιουνίου θα γίνει η έναρξη της έκθεσης του φωτογραφικού αρχείου Κουτουλάκη του Δήμου Μαλεβιζίου και η έκθεση σκίτσου του σκιτσογράφου Μιχάλη Κουντούρη,μαθητές των Δημοτικών σχολείων του Δήμου μας θα ξεναγηθούν στις εκθέσεις και θα παρακολουθήσουν την ομιλία του Ιστορικού, Διδάσκοντα στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Γιάννη Σκαλιδάκη.

Το απόγευμα της ίδια μέρας θα γίνει η προβολή της ταινίας “ΛΟΥΔΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΜΑΡΑΘΗΚΑΝ ΝΩΡΙΣ” Κακόπετρος 1944, το οποίο αναφέρεται στην εκτέλεση 23 αμάχων και την λεηλασία του Κακόπετρου του Δήμου Πλατανιά από τις δυνάμεις της Γερμανικής Κατοχής.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους Μιχάλη Κουντούρη, Γιώργο Τζωράκη και Ματθαίο Φραντζεσκάκη και οι εκδηλώσεις της πρώτης μέρα θα κλείσουν με τραγούδια από την χορωδία της Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου και Σελίνου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook