Έξι ποδηλάτες αστυνομικοί ξεκίνησαν τις περιπολίες στο κέντρο και ειδικά στην παλιά πόλη των Χανίων με καινούργια ποδήλατα και στολές.

Πρόκειται ουσιαστικά για την συνέχιση της συγκεκριμένης δράσης η οποία είχε εφαρμοστεί πιλοτικά στα Χανιά το 2016.

Αποστολή της συγκεκριμένης ομάδας είναι η αναβαθμισμένη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών των Χανίων, παρέχοντας σε αυτούς τις κατάλληλες οδηγίες και απαραίτητες πληροφορίες, τόσο τουριστικού, όσο και ευρύτερα αστυνομικού ενδιαφέροντος.

Επιπλέον, στόχος είναι η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας, μέσω της εμφανούς αστυνομικής παρουσίας, για άμεση ανταπόκριση και διαχείριση περιστατικών.  

Οι έξι αστυνομικοί έχουν ενταχθεί στην Τουριστική Αστυνομία και έχουν εκπαιδευτεί στην εφαρμογή της τουριστικής νομοθεσίας του ελέγχου σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος αλλά και σε βασικές διατάξεις του ΚΟΚ.

 

 

 
Οι αστυνομικοί – ποδηλάτες για την εκτέλεση της υπηρεσίας τους διαθέτουν ειδικού τύπου στολή (ποδηλάτη) και είναι εφοδιασμένοι με όλα τα απαιτούμενα είδη.

 

 

Σημειώνεται ότι η αστυνόμευση με ποδήλατα θα εφαρμόζεται στην διάρκεια της τουριστικής περιόδου από τις 8 το πρωί μέχρι τις 2 μετά τα μεσάνυχτα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook