Οι Κρητικοί στο μικροσκόπιο ενός μέντιουμ

Ο άνθρωπος από τα αρχαία χρόνια, ήθελε να  γνωρίζει το μέλλον του, καθώς αυτή η ανάγκη ήταν συνυφασμένη με την επιθυμία του να  αποκαλύπτει το άγνωστο αλλά και να κυνηγά την αιωνιότητα, μέσα από χρησμούς για επερχόμενους κινδύνους.

Στην αρχαιότητα τα μαντεία, ήταν εκείνα που έδιναν πληροφορίες, αναφορικά με την έκβαση των πολέμων και τα θύματα που θα έπεφταν στο στίβο της μάχης. Άλλωστε, είναι γνωστή η έκφραση, «ήξεις αφήξεις», που χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, η οποία προέρχεται από το χρησμό της Πυθίας ,  και σημαίνει “θα φύγεις, θα επιστρέψεις, δε θα πεθάνεις στον πόλεμο”.

Σήμερα, οι άνθρωποι καταφεύγουν συχνά, σε αστρολόγους και μέντιουμ, προκειμένου να μάθουν τι τους επιφυλάσσει το μέλλον.

Μέντιουμ και αστρολόγος είναι και ο Κρητικός Γιάννης Π.,  ο οποίος, κατάγεται από το Ηράκλειο της Κρήτης, και ασχολείται 23 χρόνια με την αστρολογία, και την παραψυχολογία. Δηλώνει,  ερωτευμένος με τη δουλειά του, ενώ τονίζει  με υπερηφάνεια, ότι κληρονόμησε από τη μητέρα του το χάρισμα να βλέπει το μέλλον και να βοηθά τους ανθρώπους. Στο πέρασμα του χρόνου, ακολουθώντας τις κατάλληλες, σπουδές, έγινε η επαγγελματική του ασχολία. Ο Γιάννης,  παραχώρησε συνέντευξη, στο flashnews.gr, και  μίλησε για όλα, για τους Κρητικούς και τα ζώδια , για τη γυναικεία ζήλεια αλλά και τους ανθρώπους που απευθύνονται σε αστρολόγους και μέντιουμ.

Οι Κρητικοί ασχολούνται με την αστρολογία και τις  προβλέψεις του μέλλοντος;

Οι άνδρες ασχολούνται περισσότερο από τις γυναίκες με τα ζώδια, παρότι το κρύβουν και συχνά ντρέπονται για αυτό, ενώ δεν θα έπρεπε. Αυτό που τους ενδιαφέρει τις  περισσότερες φορές, είναι ο ωροσκόπος αλλά και η συναστρία . Η συναστρία, είναι ο προσωπικός χάρτης σχέσης. Έτσι, μπορεί κάποιος να μάθει αν ταιριάζει με ένα άλλο άτομο, σε ποιους τομείς  έχει καλύτερη επικοινωνία, αλλά και αν υπάρχει προοπτική εξέλιξης της σχέσης.

Στην Κρήτη, ο κόσμος πιστεύει στα μέντιουμ και στην παραψυχολογία;

Ο κόσμος  που απευθύνεται σε εμένα, είναι συνήθως  γυναίκες ηλικίας 20-80 ετών, οι οποίες ενδιαφέρονται είτε για θέματα ζωδιακά, είτε για προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ψάχνουν να βρουν λύση. Οι Κρητικές, όπως και η πλειοψηφία των γυναικών, προσπαθούν να αντιμετωπίσουν φαινόμενα ζήλειας ενώ ενδιαφέρονται να μάθουν αν οι σύντροφοι τους είναι πιστοί και ειλικρινείς. Επιπλέον, συχνά μου ζητούν βασκανίες και ξεμάτιασμα για το «κακό μάτι».

Τι είναι αυτό που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους του νησιού;

Θα έλεγα, ότι είναι πιο προοδευτικοί σε αντίθεση με άλλες περιοχές της Ελλάδας. Δεν διστάζουν να επισκεφθούν ανθρώπους οι οποίοι θα τους δώσουν μία βοήθεια διαφορετικής φύσεως.

Οι Έλληνες λόγω της κρίσης στρέφονται περισσότερο στα μέντιουμ

Σίγουρα με την κρίση τα προβλήματα των ανθρώπων γιγαντώθηκαν, οπότε και οι ίδιοι απευθύνονται σε ειδικούς, ανάλογα με τη φύσει του προβλήματος που έχουν. Εγώ βλέπω ότι αρκετοί που δεν πίστευαν στα μέντιουμ και στις προβλέψεις, πλέον έχουν γίνει φανατικοί οπαδοί και ασχολούνται περισσότερο από ποτέ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook