Στo Κερκέτιο Όρος (Κόζιακας) και στην κορυφή Αυγό στην οροσειρά της Πίνδου 

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων θα διοργανώσει πενταήμερη εξόρμηση, για να συμμετάσχει με πολυμελή ομάδα, η οποία θα περιλαμβάνει μέλη του, καθώς και μεγάλα παιδιά και εφήβους, στην 78η Πανελλήνια Ορειβατική Συγκέντρωση, την οποία διοργανώνει ο Σ.Ο.Χ. Τρικάλων, σε συνδιοργάνωση με την Ε.Ο.Ο.Α., υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στο Κερκέτιο Όρος (Κόζιακας), στην κορυφή Αστραπή, υψ. 1.901 μ., στον νομό Τρικάλων, στις 21 και 22 Ιουλίου 2018. Η εκδήλωση θα δώσει μία ευκαιρία συνάντησης ορειβατών και πεζοπόρων, όλων των ηλικιών, στα μονοπάτια του Κόζιακα, μέσα από δάση ελάτης και πεύκης, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στην ετήσια αυτή γιορτή, που συγκεντρώνει τους φίλους του βουνού και της ορεινής φύσης, από όλη την Ελλάδα. 

Η αναχώρηση θα γίνει την Παρασκευή 20/07/2018 το βράδυ με το πλοίο και η επιστροφή την Πέμπτη 26/07/2018 το πρωί.     

Οι συμμετέχοντες, το Σάββατο αργά το μεσημέρι, θα ανέβουν από το Περτούλι Τρικάλων πεζοπορώντας σε ανηφορικό μονοπάτι, στην περιοχή του «Καταφυγίου Κόζιακα», που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.750 μέτρων, όπου θα γίνουν οι εκδηλώσεις της Συγκέντρωσης και το βράδυ στο οροπέδιο περιμετρικά του καταφυγίου θα γίνει η διανυκτέρευση σε σκηνές. Οι συμμετέχοντες ανάλογα με την φυσική τους κατάσταση, αλλά και την εμπειρία τους, την Κυριακή το πρωί, θα πραγματοποιήσουν ανάβαση στην κορυφή Αστραπή, σε υψ. 1.901 μέτρων, όπου θα γίνει η κεντρική τελετή της 78ης Π.Ο.Σ.. 

Η εξόρμηση του Συλλόγου, μετά το πέρας των εκδηλώσεων της 78ης Π.Ο.Σ., θα συνεχιστεί για τρεις ημέρες, με περιήγηση, πεζοπορίες και αναβάσεις στην οροσειρά της Πίνδου, στα όρια του νομού Τρικάλων, έχοντας σαν βάση το ορεινό χωριό Νεραϊδοχώρι, το οποίο βρίσκεται χτισμένο σε υψόμετρο 1.140 μέτρων, στις καταπράσινες πλαγιές του Κόζιακα. Οι συμμετέχοντες, από το χωριό αυτό, θα πραγματοποιήσουν ανάβαση με πεζοπορία σε πυκνό δάσος προς την κορυφή Αυγό (υψ. 2.148 μ,) και θα επισκεφθούν και θα πεζοπορήσουν στα πανέμορφα χωριά της περιοχής του Ασπροπόταμου, στην Πύρρα, στα Μαντάνια, στα Δολιανά και στο Χαλίκι, που δροσίζονται από τον Αχελώο ποταμό. 

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90, κάθε βράδυ από τις 21:00 έως τις 23:00, τηλ. 28210 44647. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μόνο με την προκαταβολή του μισού αντίτιμου συμμετοχής μέχρι και την Δευτέρα 16/07.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook