Η «σιδηρά κυρία» της αμερικανικής Vogue, Άννα Γουίντουρ, είχε την ευκαιρία να καθίσει δίπλα στην βασίλισσα Ελισάβετ στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου ενώ ο εκδότης της βρετανικής Vogue ξεσπούσε σε κλάματα

Μια εσωτερική διαμάχη με πρωταγωνιστές τους δύο εκδότες της Vogue σε Βρετανία και ΗΠΑ ξέσπασε στον κολοσσό των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης Condé Nast, στον οποίο υπάγεται και η «Βίβλος» της μόδας. Όλα ξεκίνησαν, όταν τον Φεβρουάριο στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου εμφανίστηκε η βασίλισσα Ελισάβετ στην πρώτη σειρά και δίπλα της βρέθηκε η δυναμική εκδότρια της αμερικανικής Vogue, Άννα Γουίντουρ.

Ο 46χρονος Έντουαρντ Ένινφουλ, εκδότης εδώ και ένα χρόνο της βρετανικής Vogue και συνεργάτης της Γουίντουρ στο παρελθόν, ξέσπασε σε κλάματα όταν είδε την «σιδηρά κυρία της μόδας» δίπλα στην μονάρχη ενώ εκείνος δεν είχε ενημερωθεί για την παρουσία της βασίλισσας στην κορυφαία εκδήλωση για την μόδα και μάλιστα, έλειπε στην Ιταλία για να παραβρεθεί στην Εβδομάδα Μόδας στο Μιλάνο.

Οι φήμες θέλουν να έχει ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ των δύο συνεργατών σε σημείο που να μην μιλά ο ένας στον άλλον ενώ από τον Condé Nast διαβεβαιώνουν πως «δεν υπάρχει καμιά αλήθεια σε όλο αυτό». Πάντως, ανώνυμη πηγή από τον κόσμο της μόδας δήλωσε στον βρετανικό Τύπο: «Δεν μιλιούνται. Δεν νομίζω πως αυτή αισθάνθηκε ποτέ πως εκείνος ήταν κατάλληλος για τον ρόλο. Μετά από ό,τι συνέβη η έχθρα μεταξύ τους μεγαλώνει».

Η 68χρονη Άννα Γουίντουρ, η μεγαλύτερη κόρη του εκδότη της βρετανικής εφημερίδας Evening Standard, εργάστηκε ως εκδότρια της βρετανικής Vogue από το 1985 μέχρι το 1987 και από το 1988 έχει αναλάβει το τιμόνι της αμερικανικής έκδοσης του περιοδικού. Η κομψή και απρόσιτη γυναίκα, που δεν αποχωρίζεται τα μαύρα γυαλιά της, δεν έχει αποκτήσει τυχαία το παρατσούκλι «Nuclear Wintour» (πυρηνική Γουίντουρ). Απαιτητική με τους συνεργάτες της, η «παγωμένη βασίλισσα της μόδας», όπως είναι το δεύτερο παρατσούκλι της, σε ντοκιμαντέρ του 2009 ακούγεται να λέει επιτιμητικά στον τότε στιλίστα του αμερικανικού περιοδικού και σημερινό εκδότη της βρετανικής Vogue, Έντουαρντ Ένινφουλ: «Πού είναι η λάμψη; Είναι η Vogue, εντάξει; ας το κάνεις να φανεί!».

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που οι φήμες θέλουν το βιβλίο, στο οποίο βασίστηκε η ταινία του 2006 «Ο Διάβολος Φοράει Prada» με πρωταγωνίστρια τη Μέριλ Στριπ, να περιγράφει την ίδια την ισχυρή εκδότρια της αμερικανικής Vogue. Στην ταινία η αυταρχική «Μιράντα Πρίστλεϊ», μια αρχισυντάκτρια περιοδικού μόδας με δύσκολο χαρακτήρα, δεν μπορεί να είναι παρά η ίδια η Άννα Γουίντουρ.

Όσο για την διαμάχη με τον εκδότη της βρετανικής Vogue για τη θέση δίπλα στη βασίλισσα Ελισάβετ, εκπρόσωπος της Γουίντουρ δήλωσε πως «η Άννα είναι πολύ υπερήφανη για τον Έντουαρντ και της αρέσει που τον έχει συνεργάτη».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook