Μια μεγάλη συναυλία θα πραγματοποιήσει ο αγπημένος καλλιτέχνης Μάριος Φραγκούλης τις επόμενες ημέρες στα Χανιά. Η πρώτη του συναυλία για το φετινό καλοκαίρι θα γίνει στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου την Τετάρτη 27 Ιουνίου και με αφορμή την επισκεψή του, μίλησε στο Flashnews.gr. 

Κύριε Φραγκούλη, φέτος το καλοκαίρι το κοινό θα σας απολαύσει σ΄ενα ταξίδι που ξεκινά από την Κρήτη με τελικό σταθμό το Ηρώδειο. Ενδιάμεσα και το Βεάκειο θέατρο στον Πειραιά, στις 24 Ιουλίου. Τι θα ακούσει το κοινό που σας αγαπά και σας παρακολουθεί;

Είναι ένα μουσικό ταξίδι γύρω από μεσογειακούς ήχους και μελωδίες και τραγούδια και συνθέσεις αγαπημένες και γνώριμες. Σταματάμε σε πολλούς σταθμούς, την όμορφη Κρήτη, την ιστορική Ρόδο, την αγαπημένη μας Κύπρο.

 Ιούλιο και Άυγουστο ο δρόμος θα μας οδηγήσει στην Κάσο, την Κέρκυρα, την Πάτρα και το Θέατρο Γης στην Θεσσαλονίκη. Ωραίοι και σημαντικοί προορισμοί στην μέχρι εδώ πορεία μου σε ένα δίωρο μουσικό ταξίδι με τίτλο: ''Ο Έρωτας Γυμνός’’. 

Tαξίδι με λόγια, μελωδίες και αισθήματα που δίνουν την αύρα και την αλμύρα του καλοκαιριού, βγάζουν την ερωτική διάθεση των τραγουδιών μέσα από νέες και ιδιαίτερες εννορχηστρώσεις. Υμνούμε τον Έρωτα’ μέσα από τα τραγούδια των Lucio Dalla, Astor Piazzola, Nino Rota, Nicola Piovani, Jose Maria Cano, Μάνου Χατζιδάκι, Σταύρου Ξαρχάκου, Μάνου Λοίζου, Γιώργου Ανδρέου αλλά και νέες συνθέσεις και δημιουργίες δικές μου στην φετεινή μας συνεργασία με την Λίνα Νικολακοπούλου και  τον Άρη Δαβαράκη. 

Κύριε Φραγκούλη τι αποκομίσατε από την συνεργασία σας με δυο πρόσωπα της τέχνης, όπως η Λινα Νικολακοπούλου και ο Αρης Δαβαράκης;

Αυτή η τόσο στενή και ιδιαίτερη συνεργασία μου δημιουργεί τεράστια χαρά και θετική ενέργεια που πιστεύω πως θα την εισπραξει και το κοινόμας. Πάμε μαζί μια ‘Βόλτα’ στις νέες ερωτικές μπαλάντες και crossover τραγουδια γύρω από τον Έρωτα, με τα τραγούδια που πιστεύω πως θα χτυπήσουν κατ’ευθείαν στην καρδιά! 
  
Στην περιοδεία θα ακούσουμε και κάποια τραγούδια από τη συνεργασία σας για τη νέα δισκογραφική δουλειά σας με Λίνα Νικολακοπούλου και Άρη Δαβαράκη:

Παρουσιάζουμε σε πρώτη παγκόσμια, μερικά από τα νέα μας τραγούδια με την Λίνα Νικολακοπούλου και τον Άρη σε συνθέσεις δικές μου και το ομώνυνο τραγούδι «έκπληξη» που σηματοδοτεί τη συνεργασία μας με την σπουδαία ερμηνεύτρια του Pedro Almodovar, Luz Casal. Το τραγούδι «ο έρωτας γυμνός – Madrugada» απόδίδεται για πρώτη φορά στα ελληνικά από την Λίνα Νικολακοπούλου.

 Δεύτερη φορά που συνεργάζεστε με την Δήμητρα Σελεμίδου:
 
Για δεύτερη χρονιά συνεχίζουμε δυναμικά με την τόσο σπουδαία και ξεχωριστή Δήμητρα Σελεμίδου που όχι μόνο κέρδισε τις εντυπώσεις φέτος τόσο από τον πρώτο της δίσκο με τίτλο “Τρίτη Έξοδος”, του Σπύρου Παρασκευάκου και Γιάννη Βασσιλόπουλου αλλά έδωσε και μια δική της ερμηνία,  στο ‘Ελλάς η Χώρα των Ονείρων’ στο Ηρώδειο και στο Ίδρυμα Νιάρχος στην Μυθολογία του Μάνου Χατζιδάκι. Πρόκειται για μια νέα Έλλη Πασπαλά, μια Φλέρυ Νταντονάκη. Είναι μόλις 20 ετών και έχει μεγάλο δρόμο μπροστα της. 


 
Ηρώδειο, 17 του Σεπτέμβρη για τους σκοπούς του Όλοι Μαζί Μπορούμε’, υπό την αιγίδα το Athens Democracy Forum σε συνεργασία με τη NY Times:
 
To Ηρώδειο είναι πάντα ένα ξεχωριστό ταξίδι μέσα από την μουσική, μιά γιορτή στον χρόνο, μια αναφορά στους τόσο διαφορετικούς λαούς και τόπους στους οποίους έχουμε ταξιδέψει και συναντήσει.. Αισθάνομαι μεγάλη συγκίνηση που μπορούμε να συνεργαστούμε για τους σκοπούς του ‘Όλοι Μαζί Μπορούμε’ και να στηρίξουμε όλοι όσοι θα είμαστε παρόντες στο Ηρώδειο τις ανάγκες των συνανθρώπων μας.

Επιθυμούμε με τους συνεργάτες μου να δημιουργήσουμε ένα κλίμα γιορτής, ευφροσύνης με τραγούδια που αγαπάμε και αγαπά πολύ και το κοινό. Είμαστε όλοι Ήρωες, στην εποχή αυτή που ζούμε και κάτω από πολύ παράξενες συνθήκες..

Έτσι λοιπόν εστιάζουμε στην Αγάπη, στον Άνθρωπο και προσπαθούμε όλοι μαζί να απαλήνουμε στις αγωνίες που μας κάνουν να πασχίζουμε καθημερινά, να μπορούμε μαζί να γινόμαστε καλύτεροι και να μην ξεχνάμε πως πρέπει να είμαστε ενωμένοι και αγαπημένοι. Μαζί μας συμπράττει η Συμφωνική του Δήμου Αθηναίων και η συναυλία μας γίνεται υπό την Αιγίδα του NEW YORK TIMES ATHENS DEMOCRACY FORUM KAI ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΑ ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.

Εκεί... έτσι... όπως τελειώνει το καλοκαίρι, ξεκινάει νέα ελπίδα και ένας ιερός στόχος να ενώνει τις δυνάμεις μας κάτω από τον έναστρο ουρανό, πάνω από αυτό το μαγικό Αμφιθέατρο, στον ιερό βράχο της Ακρόπολης να κερδίσουμε τον στόχο μας και να βγούμε πάλι ‘Ήρωες’. 

Το Flashnews.gr είναι Χορηγός Επικοινωνίας της συναυλίας.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook