Σε ενημερωτική εκδήλωση στο Επιμελητήριο παρουσιάστηκαν τα μέτρα του προγράμματος CLLD LEADER που αφορούν την  χρηματοδότηση δημοσίων έργων, Δήμων και πολιτιστικών συλλόγων – Το ΕΒΕΧ εκπροσώπησε το μέλος του ΔΣ Χρήστος Τσοντάκης.

Τα μέτρα του προγράμματος CLLD LEADER που αφορούν στην χρηματοδότηση και πολιτιστικών συλλόγων ανέλυσε κατά την διάρκεια ενημερωτικής εκδήλωσης στο ΕΒΕΧ η συντονίστρια του προγράμματος της ΟΤΔ του ΟΑΚαε Σοφία Μιχάκη.

Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο υλοποίησης του Τοπικού Προγράμματος CLLD LEADER Ν. Χανίων (ΤαΠΤοΚ) Τοπική Ανάπτυξη με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων, και είναι η 1η προκήρυξη παρεμβάσεων Δημοσίου χαρακτήρα. Όπως υπογράμμισε η κ. Μιχάκη” πρόκειται για κονδύλι ύψους 130.000 και προορίζεται για ενίσχυση των πολιτιστικών Συλλόγων για την πραγματοποίηση διαφόρων δράσεων. Κάθε πρόταση δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 50.000 ευρώ, με απαραίτητη προϋπόθεση οι εκδηλώσεις- δράσεις που θα αναπτύξουν οι σύλλογοι να μην παράγουν κέρδος¨.

Το συντονισμό της εκδήλωσης, την οποία παρακολούθησαν εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων και μελετητές που είχαν προσκληθεί, είχε ο κ. Χρήστος Τσοντάκης, μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Χανίων, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε στο χαιρετισμό του: «Το Επιμελητήριο Χανίων ανοίγει τις «πόρτες» του στον πολιτισμό και αυτό διότι εξαρχής πιστεύαμε στην δυναμική του υπόσταση, αλλά και στα αποτελέσματα που δύναται να επιφέρει η ανάδειξή του. Ο πολιτισμός δίνει υπεραξία στο νομό μας, ενώ σίγουρα αποτελεί μία εκ των βασικών αιτιών προσέλκυσης επισκεπτών στις περιοχές μας. Η εκδήλωση σε συνεργασία με τον ΟΑΚαε είναι ένα από τα πολλά βήματα που πρόκειται να «περπατήσουμε», ώστε κάποια στιγμή να καταφέρουμε να μιλάμε για τα Χανιά ως πρωτεύουσα πόλη του πολιτισμού».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα στην σελίδα του ΟΑΚαε στο ακόλουθο link: https://oakae.gr/anaptyksiaka-erga/leader-clld/1i-prokiryksi-leader-clld-19-2-dimosia-erga/.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook