Για δυσλειτουργία των φωτεινών  σηματοδοτών στην έξοδο του Πολυτεχνείου Κρήτης, στα Κουνουπιδιανά, κάνουν λόγο καταγγελίες πολιτών.

Συγκεκριμένα – όπως αναφέρουν – όσοι φεύγουν από το Πολυτεχνείο και περιμένουν το φανάρι να ανάψει «πράσινο»  για να βγουν στον κεντρικό δρόμο, περιμένουν μάταια για μεγάλο χρονικό διάστημα καθώς αυτό μένει «κόκκινο».

Το αποτέλεσμα είναι να περνούν με «κόκκινο» με όλους τους κινδύνους που συνεπάγονται για τροχαία δυστυχήματα.

Επικοινωνήσαμε με το Τμήμα Ηλεκτροφωτισμού και Φωτεινών Σηματοδοτών του Δήμου Χανίων και μας ανέφεραν πως αφενός δεν έχουν ενημερωθεί για κάποια βλάβη του συστήματος και αφετέρου πως πιθανότατα το θέμα δημιουργείται λόγω των…. «ανιχνευτών».

Συγκεκριμένα και εκεί όπως  και σε άλλους φωτεινούς σηματοδότες, σε απόσταση 3-4 μέτρων από τους στύλους των φαναριών, κάτω από την άσφαλτο έχουν τοποθετηθεί ειδικοί ανιχνευτές.

Όταν οι ρόδες ενός οχήματος πατήσουν σε εκείνη την περιοχή, μόνο τότε δίδεται εντολή στο σύστημα για να ανάψει το «πράσινο».

«Εάν οι ρόδες δεν πατήσουν εκεί , τότε τα φανάρια μένουν στο κόκκινο για να μην διακοπεί χωρίς λόγο η κυκλοφορία στον κεντρικό δρόμο» μας είπαν .

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook